FETÖ'den atılan herkese hukuki destek vermeyeceğiz

Bir kısım sendika ve sivil toplum örgütlerinin aksine, FETÖ'den atılan herkese, hukuki destek vermeyeceğiz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Eylül 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den atılan herkese hukuki destek vermeyeceğiz

1 Eylül 2016 tarihi itibariyle 50 bin kamu personelinin görevine son verildi.

Bu süreçte, bir takım haksızlıklar yaşanmış olabilir.

Memurlar.net olarak tanıdığımız ve bildiğimiz memurların haklarının savunmak için elimizden geleni yapacağız. Gerekirse ayrımcılık yapan, kasıtlı davranan, FETÖ'cü olmayan kamu personelini ihraç listelerine koyan kalleş bazı bürokratları da hedef alabiliriz. Ancak bu destek bireysel bazda olacaktır. Medya yoluyla herkesi kapsayacak yayınlar yapmayacağız.

Her ne olursa olsun, bazı memur sendikalarının yaptığı gibi herkese hukuki destek vermek gibi, örnek dilekçeler yayımlamak gibi, süreci itibarsızlaştıran ve anlamsızlaştıran bir konumda olmayacağız.

"15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı bugün bir Suriye olacağımızın" bilincinde olarak, FETÖ'ye maddi veya manevi destek veren hiç kimseye acınmamalıdır.

Ülkemiz 7 Şubat 2011 MİT Müsteşarının gözaltına alınması, 17-25 Aralık hukuk kisveli darbe girişimi, 19 Ocak 2014 MİT tırlarının durdurulması girişimi sonrasında dördüncü kez, 15 Temmuz'da 2016'da, 241 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan fiili darbe girişimini yaşamıştır. Cemaat, 5 yıldır fiili olarak cemaat olmaktan çıkıp istihbarat örgütüne dönmüştür. Biz memurlar.net olarak 7 Şubat'tan 2012'den bu yana fiili olarak FETÖ örgütünün karşısında yer aldık. Ziyaretçilerimizi de uyardık ve yönlendirdik. Bu örgüt, 17-25'ten bu yana Devletle bilfiil savaş halindedir. Son 2,5 yıldır yapılan tüm uyarılara rağmen örgütle ilişkisini kesmeyenler, hiçbir şey yapmamış olsalar dahi, örgüt içinde yer alarak 15 Temmuz darbesini yapanlara manevi anlamda destek vermişlerdir.

Bu bağlamda, sendikalar, tanıdıkları ve bildikleri üyeleri için ellerinden geleni yapmalı ve gerekli girişimlerde bulunmalıdır. Eğitim Bir Sen ve Memur Sen'in bu minvaldeki yaklaşımını doğru buluyor ve destekliyoruz.

Ancak, bir kez daha önemle altını çizecek olursak, tüm ihraç edilenlere hukuki destek verilmesi gibi bir yaklaşım doğru değildir.

Böyle bir yönelim 5 yıldır üstü örtülü bir şekilde, 2,5 yıldır da bilfiil Devletle savaşan FETÖ'nün mağdurlaşmasına yol açabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber