Çağrı merkezlerinde 25 bin kişiye iş imkanı

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya üretim tesislerini taşımak isteyenlere de destek veriyoruz. Çağrı merkezleri için de 20 ila 25 bin civarında istihdam yaratılacak ve gençlerimiz çok güzel ortamlarda iş bulacaklar. Anahtar teslim binalar yapılacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Eylül 2016 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çağrı merkezlerinde 25 bin kişiye iş imkanı

Başbakan Binali Yıldırım 22 ili kapsayan ekonomi ve yatırım paketi açıkladı.

"HER YIL 40 BİN İSTİHDAM SAĞLANACAK, 80 FABRİKA KURULACAK"

* Bu 23 ilimizde cazibe merkezleri oluşturuyoruz. Cazibe merkezlerimizi 5 ana kümeye ayırdık. Örneğin; Ardahan Kars Ağrı Iğdır, Kars merkezli oluyor. Bu yatırımcılarımıza neler getiriyoruz? Yatırım yerini bedava veriyoruz. Herkese yapacağı işe göre yer verdiğimiz gibi, ihtiyacı olan fabrikayı da devlet yapıp teslim edecek. Sabit yatırım için para harcamayacak. Her yıl bu 23 il içinde 8 ilde herbirinde 10 tane fabrika kuracağız. Bu da senede 80 fabrika demektir. 200 ila 800 kişi civarında bir istihdam olacak. Bu da ortalama 40 bin istihdam anlamına geliyor. Buranın en büyük sorunu işsizlik. Buraya yatırım yapmak isteyen yok mu var. Terör var diyorlar. Adam malından canından korkuyor gelmiyor. Öncelikli işimiz terörü ortadan kaldırmak. Bu projeler diğer türlü gecikir.

* Makina için sıfır faizli kredi veriyoruz. Al makinayı da kardeşim diyerek faiz yok parayı veriyoruz. Teminat desteğini de kredi garanti fonundan karşılayacağız. Yeter ki yatırımcı gelsin üretim yapsın iş versin aş versin bölge de Türkiye de zenginlesin hedefimiz bu. Bu destekler 2027 yılına kadar (işletme kredisi desteği) 10 yıl devam edecek. 1 yıl ödemesiz, 4 yıl vadeli, 5 yıl 5 yıl şeklinde olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya üretim tesislerini taşımak isteyenlere de destek veriyoruz. Çağrı merkezleri için de 20 ila 25 bin civarında istihdam yaratılacak ve gençlerimiz çok güzel ortamlarda iş bulacaklar. Anahtar teslim binalar yapılacak.

* Gençler bu terör örgütü size dağı, ölümü vadediyor. 2015 yılına göre dağa çıkan genç sayısında 10 kat azalma oldu, sıfıra inecek sıfıra. Şimdi onun telaşını yaşıyorlar. Bu ülkenin gençlerini size yedirmeyeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber