Ordu'dan geçmeyelim mi?

İşaret levhası, bir anlaşmadır. Yasa ile belirlenmiş limitleri içerir ve akla, hayatın pratiğine, teknolojinin kabiliyetlerine bağlıdır. Eğer tabelada 110 km yazıyorsa, bunun anlamı, yolun fiziki koşulları, habitatın can güvenliği ve sürücünün emniyeti için azami bu kadar hız yapabileceğimizdir..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Eylül 2016 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ordu'dan geçmeyelim mi?
ŞEREF OĞUZ

Ancak siz bu tabelayı, kentinizden gelip geçenler için tuzak yemi olarak da kullanabilirsiniz. Misal Ordu... Sistemi her kime kurdurduiseler, gelir paylaşımmodelinden midir,belediye ile valilik arasındaki"haraç paylaşım"anlaşmasından mıdırbilinmez, astronomik cezayıyersiniz.

Üstelik bunu, ileri teknolojiyi kullanarakyapıyorlar. Tabela tanıma yazılımıaracınızı teşhis ediyor, radar sinyali hızınızıbelirliyor ve bizler tabelada verilen izindahilindeki hızla seyrederken, evinize binlerceliralık ceza geliveriyor.

Bu soygun düzeneği şöyle çalışıyor; hızlimiti 110 deniyor. Tam siz o hıza ulaşmışken,150 metre sonra (yazı ile yüz elli)kenarda yeni bir tabela; "hız limit bölgesi50." Peki sonra? Aniden 80'lik yeni limit,derken 30'luk başka bir tabela...

Diyelim ki Trabzon'a giderken akıllandınız, cezaları da yediniz, dönerken Ordu'dan emekleyerek geçseniz dahi size kurulmuş elektronik hız tuzaklarından asla kurtulamazsınız. Deli Dumrul mantığıyla; hız yapsan da yapmasan da birkaç bin liranıza göz diken, ileri teknolojiyle donanmış yasal çete sizi 7/24 Ordu'da bekliyor.

Cezayı kaç KM. hız yaptığınızdan bağımsız, hız limiti tabelasındaki rakamı yüzde kaç aştığınız üzerinden kesen bu çakallar; 2 yıldır gelip geçene kan kusturuyor... Bakanlık biliyor, vali ve belediyebaşkanı zaten düzenekten sorumlu ancakçare? YOK.

Soygun mağdurları; Bimer dahil her yere başvurdular. Tatlı para kamuya gelir diye teselli bulanlar olabilir ama haram para bu ve Ordu'dan gelip geçenleri tabela tuzakları, teknoloji maharetiyle soymaya yönelik...

Son soru; Artvin'den yola çıkıyor, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun... İstanbul ve ötesine, izin verilen hız limitleriyle ceza yemeden gidebilen biz yolcular... Ordu'dan geçmeyelim mi? Karadeniz Otoyolunun Ordu parselini haraca bağlayan yasal eşkıya izin vermiyorsa, araçlarımızı nereden geçirelim?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber