MEB, öğretmenleri boşa ümitlendirdi

MEB, 2. il içi ve iller arası tayinlerinde öğretmenleri boşa ümitlendirdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Eylül 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, öğretmenleri boşa ümitlendirdi

MEB de Yer Değiştirme Fiyaskosu

Öğretmenlerin isteğe bağlı ve özre dayalı yer değiştirme sorunu başlığıyla ele aldığımız yazıda MEB tarafından Başbakanın emirleri ile başlatılan il içi il dışı yer değiştirmelerinin beklentileri karşılamaktan uzak olduğunu yeterli kadro bulunmadığını ele almıştık.

Yapılacak yer değiştirmelerin anlamlı olabilmesi için de bazı önerilerde bulunmuştuk.

Bunlar kısaca:

1- Müdür yardımcısı/başyardımcı görevlendirmeleri tamamlanması
2- FETÖ/PDY illetinden gelen okullar içerisinde devlet okulu yapılacakların normları belirlenip norm açılması
3- FETÖ okullarının tam kapasite çalışması
4- FETÖ/PDY üyeliği nedeniyle görevlerine son verileceklerden boşalacak kadroların değerlendirilmesi
5- Norm kadroların güncellenmesi.

Maalesef hiçbiri gerçekleştirilmeden yer değiştirmeler açıldı.

Takvime göre 02.09.2016 günü açılması gereken MEBBIS sistemi geç açılınca akla gelen; "O gün açıklanan 28 bin öğretmenin FETÖ nedeniyle görevden atılmalarından boşalan kadroların sisteme yansıtılması çalışıldığı" olmuştu.

Fakat görünen o ki bu bile gerçekleştirilmedi.

Yani FETÖ'den boşalan kadrolar sisteme yansıtılmadı diyebiliriz.

Listeler incelendiğinde Ankara'da 1500 den fazla öğretmenin görevine son verilmiştir. Bunların içerisinde Okul Öncesi, Matematik ya da Sınıf Öğretmeni hiç mi yok ki sistemde açılmadı?

Izmir'de, Antalya'da yüzlerce öğretmenin görevine son verildi fakat yer değiştirme de en çok olması gereken (çünkü FETÖ İstatistiği bunu gösteriyor diye düşünüyoruz) Sınıf Öğretmenliği dahi bulamıyoruz.

Yani bu yer değiştirme "Dostlar alışverişte görsün" misali yapılmaktadır. Büyük bir fiyasko söz konusudur. MEB öğretmenleri boşuna ümitlendirmiş, bu kadar sıkışık bir dönemde boşuna zaman kaybetmiştir.

Kaldı ki il içi il dışı birlikte yer değiştirme dahil yapılan bir çok işlemin mevzuatta yeri yoktur. Yani mevzuata aykırı işlem tesisi söz konusudur.

MEB bu aşamadan sonra ivedilikle batıda FETÖ den boşalan kadrolara en azından özre tabi öğretmenleri görevlendirmeli, öğrencileri öğretmensiz bırakmamalı ve yapacağı atamalarda sözlü sınavı da askıya alarak bir an önce atamaları gerçekleştirmelidir.
Maksut Balmuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber