KPSS-A grubu adayları şimdi de yeni bakanı bekliyor

KPSS-A grubu adayları, Çalışma Bakanlığında tıkanan işler için yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nu umutla bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Eylül 2016 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS-A grubu adayları şimdi de yeni bakanı bekliyor

SGK Denetmen Yardımcılığı: 400 kişi
İş Müfettiş Yardımcılığı: 160 kişi
İstihdam Uzmanlığı: 20 kişi
Dpb Uzman Yadımcılığı: 25 kişi

Yani toplam 605 kişinin geleceği söz konusu...

Adaylar Çalışma Bakanından Bayram Müjdesi Bekliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yıllardır bürokrasinin en hantal işlediği bakanlıklardan biri olarak tanınmıştır. Çalışma eski Bakanı Faruk ÇELİK döneminde ciddi aksamalar görülen Çalışma Bakanlığına Sayın Süleyman SOYLU da derman olamamış aksine iş ve işlemlerdeki aksamalar artarak devam etmiştir. Bu aksamaları örnekleyecek olursak:

1- İş Müfettiş Yardımcısı alımının 28 aralık 2015'te yapılan yazılı sınavı tam 6 ay sonra Haziran ayında açıklanabilmiş, temmuz ayında yapılan mülakat sonuçlarıysa hala açıklanmamıştır.
2- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğüne alınacak 20 kişilik İstihdam Uzman Yardımcılığı alımının mülakat sonuçları 6 aydan uzun bir süredir açıklanmamıştır. Adaylar hala mülakat sonucu beklemektedir.
3- Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından ilana çıkılan 400 kişilik Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı mülakat sonuçları Temmuz ayında yapılmış olmasına rağmen yaklaşık 2 aydır sonuçlandırılamamıştır.
4- Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilen 25 kişilik Devlet Personel Uzman Yardımcılığı ilanının mülakatları da 3 aydır açıklanmıyor.

Yukarıda da belirtildiği gibi yıllarca iş sahibi olabilmek için emek harcayan gecesini gündüzüne katarak ders çalışan adaylar uzun süre bekletilmekte ve süreç hakkında adaylara herhangi bir açıklama dahi yapılmamaktadır. Uzayan süreç adaylar üzerinde ciddi baskılar oluşturup kamu kurumlarına olan güvenlerini ciddi anlamda aksatmaktadır.

Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı görevine atandığı için görevinden ayrılan eski Çalışma Bakanı Süleyman SOYLU'nun yerine göreve başlayan yeni Çalışma Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU'nun bakanlıktaki bu sıkıntıları ivedi bir şekilde çözmesi ve aylardır ailesine bir müjde verebilmek için bekleyen adayların bayram öncesi yüzünü güldürmesi beklenmektedir.

Bakalım yeni Çalışma Bakanı Mehmet MÜEZZİNOĞLU adayların sesine kulak verip kendilerine bir BAYRAM MÜJDESİ verecek mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber