Ödüllü öğretmen-yazar da açığa alındı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından açığa alınan 11 bin 285 öğretmen arasında 16 yıllık Türkçe öğretmeni ve 'Haw' romanıyla Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü'nü kazanan Kemal Varol ile görsel sanatlar alanında çalışmalarıyla bilinen resim öğretmeni Şener Özmen'in de olduğu öğrenildi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2016 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Ödüllü öğretmen-yazar da açığa alındı
Gülseven ÖZKAN

Diyarbakır'da bir ortaokulda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Kemal Varol hakkında şimdiye kadar soruşturma açılmadığı belirtildi. Varol çeşitli dergi ve gazetelerde şiir, roman ve müzik üzerine eleştiri yazıları yazmasının yanında 'Jar' (2011), 'Haw' (2014) ve 'Ucunda Ölüm Var' (2016) kitaplarının da yazarı.

Varol, 2014'te yayımlanan ikinci romanı olan 1990'ların siyasi ortamını bir köpeğin gözünden anlattığı romanı 'Haw' ile Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştı. Açığa alınan öğretmenler arasında yer alan Özmen de Diyarbakır'da bir ortokulda görsel sanatlar/resim öğretmeni olarak görev yapıyordu.

18 yıllık öğretmen olan Özmen'in yurtiçi ve yurtdışında birçok sergiye katıldığı biliniyor. Varol'un kitaplarının yayımlandığı İletişim Yayınları Twitter'da "Yazarımız, öğretmen Kemal Varol'un açığa alınması kabul edilemez" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber