Sivil toplum örgütlerinden kaymakam protestosu

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yaptıkları ortak açıklama ile Pertek İlçesi'ndeki Mustafa Kemal Lisesi'nde yatılı kalan öğrencilerin dolaplarında arama yaptığı ve bazı öğrencileri dövdüğü iddia edilen Kaymakam Harun Öksöz'ü protesto etti

Tunceli Sanat Sokağı'nda bir araya gelen bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri adına açıklamayı Emek Gençliği Temsilcisi Fatoş Argın yaptı. Argın, Tunceli'de son zamanlarda okullarda yaşanan olayların öteden beri dikkat çektikleri YİBO ve yatılı okul gerçeğini yansıttığını belirterek şunları söyledi:

"Pertek İlçesi'nde Kaymakam ve beraberindeki bir heyet bir gece Mustafa Kemal Lisesi yatılı bölümünde okuyan öğrencilerin odasına baskın yapmış öğrencilerin dolabında Che Guavera resimleri ve birtakım şiirler çıkmış, bunun üzerine Kaymakam rasgele hakaretler yağdırarak elindeki tesbihi öğrencilere fırlatmış ve bazı öğrenciler feci şekilde dövülmüştür. Dolaplarında Che Guavera resimleri ve şiirler bulunan öğrenciler disiplin kuruluna da sevk edilmiştir. Bütün bu olaylardan sonra hakkında soruşturma açılan öğrencilerden biri bunalıma girerek ilaç içerek intihar etmek istemiş ve şu an Elazığ Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştır."

Fatoş Argın, yaklaşık 300 kişinin katıldığı basın açıklamasında Akpazarı YİBO'da yaşanan tecavüz skandalına da değindi. Argın, "Geçtiğimiz günlerde Akpazar YİBO'da yaşanan çirkin olay YİBO gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur. Baskı yuvası olan bu okullar kapatılmalıdır. YİBO'larda büyük öğrencilerin küçük öğrencileri ezdiği ve okulun temizlik işleri dahil bütün işlerin öğrenciler tarafından yapıldığı bilinmektedir. Son olay sadece ortaya çıkan buz dağının bir parçasıdır ve bu okullarda daha farklı ve şiddetli olaylar yaşanmaktadır" dedi.

Sık sık `Faşizme ölüm, halka hürriyet', `Eğitim hakkımız engellenemez' sloganları atılan basın açıklaması olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber