Harem-selamlık söz konusu değil diyen Ardahan Valisi: Hastanemizde koroner yoğun bakım ünitesi yok

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Aralık 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ardahan Valisi Murat Yıldırım, devlet hastanesinde harem-selamlık uygulamasına izin verilmesinin mümkün olamayacağını belirterek, "O levha oldukça eski. Yerleşim planı gereği orada duruyor. Hastanemizde koroner yoğun bakım ünitesi yok" dedi

Bazı gazetelerde çıkan Ardahan Devlet Hastanesi'ndeki harem- selamlık uygulamasıyla ilgili bir açıklama yapan Vali Murat Yıldırım, 100 yataklı hastanede bir aydan beri onarım ve tadilat olduğunu söyledi. Koroner Yoğun Bakım Ünitesi levhasının yerleşim planı gereği çok eskiden konulduğuna dikkat çeken Vali Yıldırım, onarım çalışmaları sonunda ameliyathanelerin yanında bir koroner yoğun bakım ünitesi açacaklarını kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'nın koroner yoğun bakım ünitesi açmak için kardiyolog ve anestesi uzmanı atadığını vurgulayan Vali Yıldırım, şunları söyledi:

"Doktorlar, Ardahan'a geldi ve göreve başladı. Ünite, ameliyathaneler yanında yapılacak. O yerde hiçbir tıbbi alet yok. Koğuş olarak kullanılıyor. Burada her servisten hastalar yatırılıyor. Yani koroner yoğun bakım ünitesi yok. O levha, yeni ünite hazırlanınca kaldırılacak. Harem- selamlık iddiasına gelince, öyle bir şey söz konusu olamaz. İzin de vermeyiz."

Başhekim Yarımcısı Özgür Kara da "Burası çok büyük bir odaydı ve ısıtamıyorduk. Hastane kasım ayından beri onarıma alındı. Oda çok büyük olduğu için duvar ördürerek ikiye ayırdık. Harem- selamlık diye nitelendirilen bölümü `çocuk ve erişkinler' diye ikiye ayırdık. Sağlık Bakanlığı'nın listesinde de hastanemizin yoğun bakım ünitesi olmadığı kayıtlarda var" diye konuştu.

Öte yandan Ardahan Sağlık İl Müdürü Kemal Yılmaz, "Devlet hastanesinde yoğun bakım ünitesi yok ki, hareml- selamlık olsun. O bölümde bir çok bölümün hastası yatırılır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber