EMNİYET-SEN'den 'hain saldırı' açıklaması

EMNİYET-SEN Genel Başkan Yardımcısı Kılınç: - "Halk hem bölücü örgütün hem de onun uzantısı HDP'nin hendek siyasetinden yüz çevirdikçe örgütün saldırıları ve eylemlerini daha canice gerçekleştirdiği görülmektedir"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2016 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EMNİYET-SEN'den 'hain saldırı' açıklaması

EMNİYET-SEN Genel Başkan Yardımcısı Zeki Kılınç, Van'daki terör saldırısıyla ilgili olarak, "Halk hem bölücü örgütün hem de onun uzantısı HDP'nin hendek siyasetinden yüz çevirdikçe, örgütün saldırıları ve eylemlerini daha canice gerçekleştirdiği görülmektedir." dedi.

Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Kurban Bayramı'nın ilk günü, insanlıktan nasibini almamış, kökü dışarıda olan hain terör örgütünün Van'da bombalı bir eylem gerçekleştirildiğini belirten Kılınç, saldırıda 46'sı sivil 50 kişinin yaralandığını anımsattı.

Kökü dışarıda işbirlikçilere vatan topraklarında barınma imkanı bırakmayacaklarını ifade eden Kılınç, şöyle konuştu:

"Bu saldırıyı iki ana başlık altında analiz etmenin yerinde olacağı kanaatindeyim. Birincisi özellikle bölücü örgütün son zamanlarda başta Çukurca kırsalı ve Ağrı Tendürek operasyonlarında birçok sözde örgüt yöneticisi ve onların elebaşlarının etkisiz hale getirilmesinin bu saldırının ana başlığını oluşturduğunu düşünüyorum. İkincisi, bilindiği üzere hendek siyasetinde Van, örgütün çıkarına aykırı bir şekilde hareket ederek belediyenin imkanlarını bu örgütün ve onun uzantısı HDP'nin inisiyatifine bırakmamıştır. Her ne kadar belediyesi HDP'li ve belediye başkanları da bu örgütle iltisaklı olsa da bunun tam tersi yönde bir politika izledikleri görülmektedir."

Bölücü örgütün kayıplarının arttığına dikkati çeken Kılınç, "Halk hem bölücü örgütün hem de onun uzantısı HDP'nin hendek siyasetinden yüz çevirdikçe, örgütün saldırıları ve eylemlerini daha canice gerçekleştirdiği görülmektedir." görüşünü kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber