'İkinci el araç satışı ile ilgili düzenleme galerici esnafı sıkıntıya sokar'

İkinci el araç satışları için yapılması planlanan düzenleme galerici esnafını büyük bir sıkıntıya sokacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2016 10:29, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'İkinci el araç satışı ile ilgili düzenleme galerici esnafı sıkıntıya sokar'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ikinci el araç satışları için yapılması planlanan düzenlemenin galerici esnafını büyük bir sıkıntıya sokacağını savundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca çalışmaları sürüdürülen ikinci araç satışına yönelik düzenlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Düzenlemeyle ikinci el araç satışlarında galerici esnafına büyük bir sorumluluğun yüklenmek istendiği dile getiren Palandöken, "Galerici, sahibi olmadığı ve geçmişini bilmediği bir otomobil için geleceğe yönelik garanti veremez. Araç satışlarında alıcı korunmak isteniyorsa eksperlerden otomobilin mevcut durumunu içeren rapor alınabilir ve bu raporların satış aşamasında sunulmasının zorunlu olması yeterlidir." ifadelerini kullandı.

Palandöken, söz konusu düzenlemenin galerici esnafını büyük bir sıkıntıya sokacağını belirterek, hazırlanan yönetmeliğin galerici esnafını iflas ettirecek düzenlemeler içerdiğini ileri sürdü. Düzenlemenin aynı zamanda araç maliyetlerini de artıracağını ifade eden Palandöken, bu çerçevede taslakta değişikliğe gidilmesi ve esnafın rahatlatılmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber