'AK Parti'den 5 belediye başkanı ayrıldı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, "FETÖ çalışmasıyla ilgili süreç devam ediyor. 874 belediye başkanından 4'ünü partiden ihraç ettik. Şu an AK Parti'den ayrılmış olan belediye başkanı sayısı 5'tir." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2016 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'AK Parti'den 5 belediye başkanı ayrıldı'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında, Kanun Hükmünde Kararname ile 28 belediyeye yapılan görevlendirme ve belediyelerde FETÖ temizliğiyle ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Kanunda belediyelerin kaynaklarını nasıl kullanması gerektiğinin belirtildiğini ifade eden Kaya, Türkiye'de bin 397 belediye bulunduğunu, bu belediyelerin 2015'te kullandığı kaynakların toplamının yaklaşık 100 milyar olduğunu söyledi.

Bunun, 79 milyon insanın verdiği vergilerle toplanan imkanlardan belediyelere aktarılan para olduğunu aktaran Kaya, şöyle devam etti:

"2014'ten sonra Doğu ve Güneydoğu'da yaklaşık 102 belediye HDP'li oldu. Bu belediyelerde, bu kaynakların kullanılmadığını görüyoruz. Şehitlerimizin, gazilerimizin ve 79 milyon Türk vatandaşının verdiği kaynakların, şehirlerin imkanı için değil, tam tersine şehirleri yaşanmaz hale getirmek, terörü desteklemek için kullanıldığını görmenin üzüntüsünü yaşadığımızı ifade ederim. Bu hiç kimsenin hakkı da haddi de değil. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şeye müsamaha etmek mümkün değildir. Belediyenin kamyonuyla insanları öldürmek, sivil vatandaşlarımızı katletmek, polisleri, korucuları şehit etmek hiç kimsenin görevi değildir. Böyle belediye başkanlarının 28'inin yerine hem terör hem de FETÖ kapsamında kayyum atandı. Bu ne ilk ne de son olacak. Kim ki teröre destek veriyorsa hepsi bu ülkeden sökülüp atılacak ve hukukun karşısında hesap verecek. Anayasa'nın emrettiği budur. Belediyeler bir şekliyle terörle ilgili faaliyette bulunuyorsa bunun bedelini ödemek zorundadır."

"AK Parti'den 5 belediye başkanı ayrıldı"

AK Parti'nin kendi bünyesi içindeki FETÖ çalışmasıyla ilgili sürecin de devam ettiğini vurgulayan Kaya, partisine ait 874 belediye başkanından 4'ünün ihraç edildiğini, bir belediye başkanının hem belediyeden hem de partiden istifa ettiğini ve şu an AK Parti'den ayrılmış olan belediye başkanı sayısının 5 olduğunu kaydetti.

Kaya, konuyla ilgili incelemelerinin devam ettiğini belirterek, AK Parti'nin 12 bin belediye meclis üyesine ilişkin incelemelerin sürdüğünü aktardı. Teşkilatlardan ve diğer istihbari bilgiler doğrultusunda 25'inin partiden ihracıyla ilgili işlem başlatıldığını belirten Kaya, belediyelerde şu ana kadar yaptıkları tespitler sonucunda 2 bin 100 personelin FETÖ kapsamında açığa alındığını ve iş akitlerinin feshedildiğini dile getirdi.

Semra Orkan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber