Tüfenkçi: Devletten artık beslenemezler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Milletin oyuyla seçilen belediye başkanları yine bu milletten aldıkları vergileri eğer Kandil'e peşkeş çekiyorlarsa, milletten aldıkları oyları bir başka terör örgütüne devşirmenin yolunu arıyorlarsa, elbetteki millet de o yapılara el koyar, kayyum atar." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2016 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüfenkçi: Devletten artık beslenemezler

Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile Akçadağ ilçesi Levent Mahallesi'nde vatandaşlarla bayramlaştı.

Akçadağlıların bayramını kutlayan Tüfenkci, bugün ilçede vatandaşlarla olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, Türkiye'yi geri bırakma, bölme, yeniden Sevr'e döndürme adına terör örgütlerinin sıraya girerek, birbirlerine nöbet devreder hale geldiğini, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün bu ülkede asker kılığına girerek, askeriyenin içerisindeki yapılanmasıyla, insanlara milletin vermiş olduğu vergiyle alınan silahları doğrulttuklarını ifade etti.

Malatyalılara ve Türk milletine 15 Temmuz'daki duruşlarından dolayı teşekkür eden Tüfenkci, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerçekten bu millet, Türk milleti şerefli, dimdik sivil direniş nedir bütün dünyaya, dosta düşmana gösterdi. Bunun içinde Malatya'da önemli görevler ifa etti. Biz o insanlara ne kadar hizmet etsek, ne kadar o insanların elini öpsek, selam çaksak azdır. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi tek patron varsa o da millettir. Eğer Türkiye'ye bir elbise dikilecekse, bir eksen çizilecekse, bunu ancak bu millet gerçekleştirir. Bir başka güç, bir başka örgüt veya bir başka oluşum, yapı asla ve asla millete rağmen artık bu ülkede bir şeyi gerçekleştiremezler. Bunun kanıtı Akçadağ'dır, Malatya'dır, Türkiye'dir."

- "Mücadelemizi sürdürüyoruz"

Tüfenkci, terör örgütleriyle mücadelelerinin sürdüğünü vurgulayarak, "Bir yandan FETÖ ile mücadele ederken, bir yandan da PKK terör örgütüyle dün olduğu gibi bugünde mücadelemizi sürdürüyoruz. Yine bir takım yerlerdeki milletin oyuyla seçilen belediye başkanları yine bu milletten aldıkları vergileri eğer Kandil'e peşkeş çekiyorlarsa, milletten aldıkları oyları bir başka terör örgütüne devşirmenin yolunu arıyorlarsa, elbetteki millet de o yapılara el koyar, kayyum atar. Onlarda hem millet hem de hukuk karşısında hesap verirler." diye konuştu.

- "Devletten artık beslenemezler"

Bu milletin gerçekten çok bedel ödediğini aktaran Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Her gün şehit veriyoruz. Ne için veriyoruz? Bu topraklar için, bu milletin birliği ve beraberliği için. Bu milleti bölmek için faaliyet gösterenler, devletten artık beslenemezler. Ne memur olarak ne de belediye başkanı olarak beslenemezler. Eğer memursa ama devlere sadakati yoksa devlete hizmet yerine bir başka yere hizmet ediyorsa, aklını bir başka yere kiraya vermişse, gelip bu devlette memurluk yapmaması lazım. Çünkü niye? Bu millete hizmet etmez de onun için. Ve onun için bu millete hizmet etmediler, kumpas kurdular, tuzak kurdular, nihayetinde de askeri darbeyle bu yönetime el koymaya çalıştılar. Ne yapacaklardı? Milleti birbirine kırdıracaklardı, birbirine düşüreceklerdi. Bu ülkeyi kime peşkeş çekeceklerdi doğrusu tahayyül bile edemiyoruz. Onun için inşallah birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümü sürece, birbirimize destek verdiğimi sürece bir yandan bu örgütlerle DAEŞ'iyle, PKK'sıyla, FETÖ'süyle mücadele edeceğiz bir yandan da iş, aş üretip, insanımızın refah düzeyini daha da yükseltip, büyüteceğiz."

Tüfenkci, milletin kendilerinden hizmet beklediğini ifade ederek, terör örgütlerinin bu hizmeti kesintiye uğratmaya çalışsalar da milletin evlatlarına kurşun sıksalar da milleti ve Türkiye'yi büyüteceklerini kaydetti.

- "Hizmet edip, koşturmalıyız"

Milletin hizmetin en iyisine layık olduğuna işaret eden Bakan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Bu millet, dünya refah pastasından en büyük payı alması gereken bir millettir. Bunun için daha fazla üretip, ihraç edeceğiz, daha fazla pazarlara satacağız ve ülkemize daha fazla döviz kazandıracağız. Bunun için gece gündüz demeden hep beraber koşturacağız. Çalışacağı ve ülkemizi hak ettiği yere Allah'ın izniyle getireceğiz. Biz, Cumhurbaşkanımız ve kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan hep şunu öğrendik, millete efendi değil, hizmetkar olmalıyız. Tevazuyla hizmet edip, koşturmalıyız. Eğer Cumhurbaşkanımız bu duruşu gösteriyorsa, diklenmeden dik duruyorsa, tevazu içerisinde bu millete hizmet etmeye çalışıyorsa, en başımız öyleyse her birlikte aynı şekilde gayret göstereceğiz, bu millete sadakat göstereceğiz, bu millete hizmet edeceğiz. Asla ve asla bölücülere de din maskesi altında insanları ve kardeşi kardeşe kırdıranlara da her türlüsüne de 'Dur' diyecek güçteyiz. İster bu sınırlarımızın ötesinde olsun, isterse sınırlarımızın içerisinde olsun biz bununla mücadele edeceğiz ve bu milleti terör belalarından Allah'ın izniyle kurtaracağız."

Tüfenkci, Malatya'nın kalkınmasını istediklerini belirterek, kenti Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da hak ettiği yere gelmesini istediklerini, bununla ilgili Başbakan Binali Yıldırım'ın cazibe merkezlerini açıkladığını, o illerden birinin de Malatya olduğunu anımsattı.

Kentin altyapı, lojistik ve girişimci insan kaynağı bakımından en hazır ilinin Malatya olduğunu kaydeden Tüfenkci, "Burada belirlenen sektörleri desteklemekle beraber, yeni bir organize sanayi alanıyla inşallah Malatya yatırım noktasında parlayan yıldız olarak Türkiye'de yerini alacak. Bu kapsamda Akçadağ Mermer Organize Sanayi vardı, hayal gibi geliyordu. Çünkü söylene söylene inandırıcılığı belki kaybolmuştu. İnşallah kısa zamanda orayı da faaliyete geçiriyoruz. Develi yolunu da yatırım programına aldık, inşallah ihalesini yaptırıp kazmayı da vurduracağız. İnşallah onu gerçekleştirip Akçadağ'ı ille veya çere yoluyla irtibatını kuvvetlendireceğiz ve ilçeyi daha aktif hale getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, Malatya'da Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesinin bittiğini salı günü yer tesliminin yapılacağını anımsatarak, "Bu da Malatya için önemi bir projeydi. Çevre yolunda da artık sorun kalmadı. Bunu sizlerin desteğiyle hep beraber gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise memleketin her köşesinin güzel olduğunu, "İnsanlarımızı, ülkemizi, sizleri seviyoruz. Sizlere hep birlikte hizmet etmekten büyük onur ve şeref duyuyoruz." dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar da ilçe halkının gönlünü almayan siyasetçinin şansının zor olduğunu belirterek, darbe girişimi sürecinde herkesin tüm Türkiye'nin bir sınavdan geçtiğini ve ilçe halkının da bu sınavdan başarıyla geçtiğini anlattı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da kentte ve ilçede herkesin darbe girişiminde bulunanlara karşı gösterdiği tepkiden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Volkan Kaşik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber