'Öğrenciye temizlik yaptırdılar' iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Adana Fen Lisesi'nde kız öğrencilere temizlik işi yaptırılıp, camların sildirildiği, erkek öğrencilere de paspas yaptırıldığı ileri sürüldü.

Bu iddia, okulun 9'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki S.R. tarafından ortaya atıldı. Kızına ve diğer öğrencilere öğretim yılı başından beri okulda temizlik yaptırıldığını öğrenen 44 yaşındaki Kemal R. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu. Evli ve iki çocuk babası Kemal R., ?Kız öğrencilere cam sildirip, erkek öğrencilere de paspas yaptırılmış. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine durumu bildirdik. Yasal işlem başlatılacağını söylediler ama, ilerleme kaydedilmedi. Biz de Eğitim- Sen aracılığıyla gazetecilere konuyu duyurmayı kararlaştırdık? dedi.

İlk kayıt yaptırıldığında 750 YTL bağış yaptıklarını birçok velinin ise daha fazla bağışta bulunduğunu anlatan baba Kemal R., buna karşılık okulda kalorifer ve klimaların çalıştırılmadığını da ileri sürdü.

TİTİZ ÖĞRENCİLER TEMİZLİK YAPMIŞ OLABİLİR

Okulda yakıt, teknisyen ya da temizlik elemanı sorunu yaşamadıklarını belirten Okul Müdürü Sait Karadağ ise, "temizlik işinin birkaç titiz öğrenci tarafından ekstra yapılmış olabileceğini" söyledi. Okulda öğrencilerin çalıştırılmadığını iddia eden Karadağ, ?Okulumuzda öğrenciye temizlik yaptırma gibi bir durum asla olmadı, olmaz da. Eksik personelimiz yok. Olsa bile asla öğrencilerimize temizlik yaptırmayız. Birçok öğrencimiz okulu evi gibi benimsiyor. Ben şimdiye kadar böyle bir durumla karşılaşmadım. Belki, çok titiz birkaç öğrenci ince temizlik yapmış olabilir. Kaloriferlerden sorumlu bir teknik elemanımız, 11 temizlik ve mutfak görevlimiz okulumuzda hizmet veriyor? diye konuştu.

Karadağ, kalorifer ve klimaları da okulda jeneratör bulunmadığı için elektrikler kesik olduğu zamanlarda çalıştıramadıklarını, diğer günlerde düzenli çalıştırdıklarını söyledi.

Bahçeyle birlikte 38 bin metrekare alana sahip, 4 ana bina, kapalı spor salonu, yemekhane, etütleri ve yurt binası bulanan okulda 140'ı yatılı 298 öğrenci eğitim görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber