Tarım Bakanlığının 4/B'li Pozisyonlarını Tercih Edecek Adaylara Uyarılar

ÖSYM tarafından 28/12/2006 tarihi itibariyle yayımlanan ilanda Tarım ve Köyişleri Bakanlığına ait 1.551 adet 4/B sözleşmeli pozisyon bulunmaktadır. Kılavuzda yer alan açıklamaya göre 2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarına göre kamu kurum veya kuruluşlarının kadrolarına veya sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirilen ve atanan adayların, 2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarını kullanarak Kılavuzda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapma hakları bulunmamaktadır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ait sözleşmeli (4/B'li) pozisyonlara başvuruda bulunmak isteyen bazı adaylara önemli bazı hatırlatmalarda bulunmak istiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Aralık 2006 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAKILMASI GEREKEN DOKUMANLAR

Tarım ve Köyişleri Bakanlığına ait pozisyonları tercih etmek isteyen adayların iki ana dokümana bakması gerekmektedir.
1- Pozisyonlar
2- Bu pozisyonlara ait nitelik kodları

4/B'Lİ POZİSYONLAR LİSANS MEZUNLARINA YÖNELİKTİR.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığına ait tüm pozisyonlar lisans düzeyinden sınava giren adaylara yöneliktir.
1- İnternet üzerinden başvuru tarihi itibariyle mezun olamayanlar tercih yapmamalıdır.. Mezun olmamasına rağmen kendini mezun gibi gösterip tercih yapan ve yerleşen adayların ataması daha sonra yapılmayacaktır.
2- Önemli olan sınavda girilen öğrenim düzeyidir. Sınava alt öğrenim düzeyinden girmiş ama şuan lisans mezunu olan bir aday, sınava lisans düzeyinden girmediği için bu kadroları tercih edemeyecektir.
3- 2004 ve 2006 yıllarında farklı düzeylerde sınava girilmişse, yerleştirmede son girilen sınavdaki öğrenim düzeyi ve bu düzeyde alınan puan göz önünde tutulacaktır. Bir başka deyişle, 2004-KPSS'ye önlisans veya ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar, 2006-KPSS/1'e girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/1'in sonuçları; 2004-KPSS'ye ortaöğretim düzeyinde girmiş olan adaylar 2006-KPSS/2'ye önlisans düzeyinde girmişlerse yerleştirme işlemlerinde 2006-KPSS/2'nin sonuçları geçerli olacak; 2004-KPSS sonuçları geçersiz sayılacaktır.

DAHA ÖNCE YERLEŞENLER BAŞVURAMAYACAK?

Kılavuzda bu konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şu şekildedir: "2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarına göre kamu kurum veya kuruluşlarının kadrolarına veya sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirilen ve atanan adayların, 2004-KPSS veya 2006-KPSS sonuçlarını kullanarak bu Kılavuzda yer alan kadro ve sözleşmeli pozisyonlardan tercih yapma hakları bulunmamaktadır."

ADAYLAR NEREDE ÇALIŞACAK?

Pozisyonlar dikkatli bir şekilde incelenirse şu husus görülecektir. Her bir pozisyonun yeri belde ve köy olarak belirtilmiştir. Bu da, pozisyonların Maliye Bakanlığından köy veya beldeye tahsisli olarak alındığını göstermektedir. Dolaysıyla bu kadroları tercih edecek adayların köy veya beldede çalışmayı kabul etmesi gerekmektedir. 4/B'li pozisyon statüsü memuriyete göre farklı olduğu için adayların "daha sonra nasıl olsa merkeze gelirim" gibi bir düşünceye kapılmaması gerekmektedir.

Adayların, sadece, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının uygun görmesi halinde, becayiş ile yer değiştirebileceğini düşünüyoruz.

ASKERLİK TECİLLİ OLANLARIN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK?

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının pozisyonlarının karşısında genelde iki adet kod yer almaktadır. İlk kod öğrenim durumunu belirlemekte ikinci kod ise askerliğe ilişkindir. 6005 olarak belirlenen kod şu şekilde tanımlanmıştır: "Erkek Adaylar İçin Muvazzaf Askerliğini Yapmõş Veya Askerlikten Muaf Olmak"..

Bu belirlemeye göre bu kadrolara sadece askerliğini yapmış veya askerlik muaf olanlar başvurabilecektir. Askerliğini yapmamış olan bir başka deyişle şuan tecilli olan adayların başvurusu aday yerleşse dahi kabul edilmeyecektir. Kadrolar köylere ve beldelere tahsisli olduğundan, askerliğe ilişkin bu düzenleme, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının, hemen çalışabilecek adaylara ihtiyacı olduğunu göstermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber