Okulda bakım-onarım işlerini de öğretmenler yapıyor

PAZARTESİ günü başlayacak yeni eğitim öğretim yılı için tüm hazırlıklar yapıldı. Mersin'in merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı 18 kilometre uzaklıktaki Parmakkurdu Köyü İlk ve Ortaokulu öğretmenleri gönüllü olarak okullarının bakımını yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Eylül 2016 15:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okulda bakım-onarım işlerini de öğretmenler yapıyor

Yaklaşık 20 gün önce yeni eğitim-öğretim yılı nedeni ile okullarına seminerler için dönen Parmakkurdu Köyü İlk ve Ortaokulu öğretmenleri gönüllü olarak okullarının bakımını üstlendi. Torosların eteğindeki bir dağ köyü olan Parmakkurdu'da görev yapan 13 öğretmen pazartesi günü ders başı yapacak ilkokul ve ortaokul öğrencileri için önce okulun eksikliklerin belirledi. Ardından da harekete geçerek ellerine fırça alıp okulun koridorlarını ve sınıflarını tek tek boyadı. Bir yandan da sınıfları yıkayarak, temizlik yapan öğretmenler sıraları da bakımdan geçirdi. Sınıfta bulunan sıraları okul bahçesine çıkartan öğretmenler tadilatını yapıp, boyayıp tamir ettikten sonra yeniden içeriye aldı.

Eğitim ve öğretim yılı öncesi 180 öğrencileri için gönüllülük esası ile okullarını bakımdan geçirdiklerini belirten öğretmenler, amaçlarının ders başı yapan öğrencilerinin temiz, tadilatı yapılan modern bir okulda eğitim almalarını sağlam olduğunu söyledi.

Mustafa ERCAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber