Yeni güvenlik konsepti anlatıldı

İçişleri Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görevli 22 ilin valisini Ankara'ya çağırdı. Bakan Soylu başkanlığında toplanan valilerle bölgede kararlılıkla sürdürülen terörle mücadele operasyonları değerlendirildi ve yeni güvenlik konsepti hakkında bilgi verildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Eylül 2016 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni güvenlik konsepti anlatıldı
Nur Banu Aras

İçişleri Bakanlığı'nın çağrısıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 22 ilin valisi, güvenlik toplantısına katılmak için Ankara'ya geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında toplanan valilerle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kararlılıkla sürdürülen terörle mücadele operasyonları değerlendirildi. 9,5 saat süren toplantıda valiler, illerindeki durumları Bakan Soylu'ya aktardı.

GÜNDEM TERÖRLE MÜCADELE

İçişleri Bakanlığı, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bitlis, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van valisini Ankara'ya çağırdı. Bakan Soylu başkanlığındaki toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kararlılıkla sürdürülen terörle mücadele operasyonları değerlendirildi. Bölücü terör örgütü PKK ile diğer terör örgütlerinin neden olduğu güvenlik sorunları ile terörle mücadele konuları kapsamlı olarak ele alındı. Gölbaşı Vilayetler Evi'nde, 10.00'da başlayan toplantı basına kapalı gerçekleştirildi. Toplantı, İçişleri Bakanı Soylu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

BÖLGE HALKINA ANLATIN

Bölücü terör örgütü PKK ile diğer terör örgütlerinin neden olduğu güvenlik sorunları ile terörle mücadele konuları kapsamlı olarak ele alındığı toplantıda, valiler de illerindeki güvenlik sorunları ve alınması gereken önlemlerle ilgili Soylu'ya bilgi verdi. Valilerin aktardıklarını dinleyen Soylu'nun, yeni güvenlik konsepti ile ilgili ayrıntılı bir değerlendirme yaptığı belirtildi. Soylu, terörle mücadelenin Doğu ve Güneydoğu halkına iyi anlatılması gerektiğini söylediği belirtildi.

GÜVENLİK BÜROKRASİSİ KATILDI

İlgili kurumların bilgilendirmeleri ile devam eden toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Muhterem İnce, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed Dervişoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Ahmet Sarıcan ve ilgili güvenlik bürokrasisi yetkilileri katıldı.

Nur Banu Aras

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber