FETÖ'nün MEB'e devredilen okullarında eğitim öğretim başladı

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası MEB'e devredilen okullarda eğitim öğretim başladı. Darbe girişiminde hayatını kaybedenlerin isimlerinin verildiği okullara şehitlerin fotoğrafları asıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2016 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'nün MEB'e devredilen okullarında eğitim öğretim başladı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilen ve şehitlerin isimlerinin verildiği okullar, bugün başlayan eğitim öğretim döneminde kapılarını yeni öğrencileri açtı.

İzmir'de, FETÖ soruşturması kapsamında 104 okul ve eğitim kurumu kapatıldı. Bunlardan 34'ünün binası uygun olmadığı için dönüştürme planı dışında tutuldu. Kalan 70 yapı, bazılarına ikişer bina tahsis edilerek 46 okul ve kuruma dönüştürüldü.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla dönüşümü tamamlanan bu okullarda da binlerce öğrenci ders başı yaptı.

Şehitlerin adı verildi

Kapatılan okullara milli eğitim komisyonu tarafından, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin isimleri verildi. Ayrıca okullarda oluşturulan köşelere hayatını kaybedenlerin fotoğrafları asıldı, adları, meslekleri yazıldı.

Karabağlar ilçesindeki kapatılan Bozyaka Yamanlar İlkokulu ve Ortaokulu da "15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" adıyla yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere kapılarını açtı. Okula 15 Temmuz gecesi hayatını kaybedenlerin resimleri asıldı.

Okulun 10. sınıf öğrencisi Şerife Nur Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada darbe girişiminin yaşandığı gün İstanbul'da olduğunu, zor bir gece geçirdiklerini anlattı.

Polis olan eniştesinin ailesi ile taşındığı Bayrampaşa'daki evde bulundukları sırada, eniştesine mesai arkadaşlarının "darbe girişimi var" şeklinde mesaj attığını aktaran Pehlivan, "Arkadaşları daha önce de 'önemli bir olay var, hemen işe gel' şeklinde mesaj attığı için şaka zannetti. Yeni taşındıkları için evde televizyon da yoktu. Sonra internete girince olayı gördü. Olayı duyunca sokağa çıktık biz de. Ben de askerlerin kapattığı köprüye gitmek istedim ama büyüklerim engelledi. Dayım gitti köprüye, tanklardan askerleri çıkaranlar arasında yer aldı." diye konuştu.

Pehlivan, gece silah sesleri duyduğunu ifade ederek, uzun süre tedirginlik yaşadıklarını belirtti.

Darbe girişiminin insanları vatanına daha çok bağladığını kaydeden Pehlivan, "Şimdi adı '15 Temmuz Şehitleri' olan okulda eğitim alıyorum. Şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onlar olmasaydı biz bugün bu sıralarda oturmuyor olacaktık." ifadelerini kullandı.

Manisa

Manisa'da da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında ilk kanun hükmünde kararname ile Salihli'de kapatılan ve daha sonra Milli Eğitim Bakanlığına devredilen Zuhal İlkokulu ve Özel Önal Kolejinde, yeni isimleriyle 2016-2017 eğitim öğretim yılı başladı.

Elazığ

Elazığ'da FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından örgütle bağlantısı tespit edildikten sonra Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilen Özel Yavuz Selim Lisesi, Şehit Eyyüp Oğuz Fen ve Sosyal Bilimler Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak eğitim ve öğretime başladı.

MALATYA - Malatya Valisi Mustafa Toprak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) devredilen ve darbe girişimi sırasında şehit olan Zekeriya Bitmez'in adı verilen okulu şehidin ailesiyle ziyaret etti.

Vali Toprak, beraberinde Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, şehit Bitmez'in eşi Serpil, kızı Feride ve oğulları Kadircan ile Muhammet Buğra Bitmez ile FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılarak MEB'e devredilen ve Şehit Zekeriya Bitmez İmam Hatip Ortaokulu adını alan okula ziyarette bulundu.

Toprak, burada yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı'nda şehit düşen Bitmez'in şehit edilmesinin üzüntüsünü gönüllerinde, ruhlarında millet olarak yaşadıklarını belirterek, Bitmez'e Allah'tan rahmet diledi.

Kendilerine emanet edilen bu ülkeyi 79 milyonla geleceğe sağlam şekilde devretmek için el birliğiyle çalıştıklarını anlatan Toprak, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin milletin gücüyle bertaraf edildiğini söyledi.

Bu süreçte Bitmez gibi 241 kişinin bu ülkenin bekası için tankların, tüfeklerin altında şehit olduğunu anımsatan Toprak, "Bunun için şehitlerimize minnettarız. 7 düvelin yüz yıl öncesinden ortaya koyduğu ihanetler zinciri yüz yıl sonra devletimizi parçalamak üzere tekrar harekete geçtiler. Ülkemizin değerleriyle, ordumuzun şerefli askerlerinin içerisine giren hainlerin ve onları kullanmasıyla milletimizin, ordumuzun silahını milletimizin üzerinde kullandılar ama onların her biri bir bir ayıklanıyor, bertaraf ediliyor." dedi.

Toprak, FETÖ'yle mücadelenin sürdüğünü aktararak, şöyle devam etti:

"İnsanları yanıltarak, yanlış noktalara sürükleyerek, istismar ederek, vatandaşlarımız üzerinde bir ihanet şebekesi kurarak, elde ettikleri devletin imkanlarını kullanarak milletimizin değerlerini kendilerine yönelik kullandıkları o hain birikimleri en ince ayrıntısına ve sonuna kadar tekrar milletimize döndürmek için çalışmalar devam ediyor. Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) dershanelerinden okullarına, sağlık tesislerinden şirketlerine kadar devletimizin oluşturduğu, milletimizin değerlerini alarak kendilerine peşkeş çekenlerin milletten aldıkları ve hırsızladıkları mallar, tüm donanımlar, paralar, tekrar milletimizin aslına dönüyor. İçerisinde bulunduğumuz bu eğitim yuvası da maalesef bu terör örgütünce istismarın yapılmasının en üst noktası olarak kullanılmış ve istismarı artırıp geliştirmişler ama sonunda ibretliktir ki milletten çaldıkları ve oluşturdukları tüm mal varlıkları asıl sahibi olan milletimize geri dönmüş oldu. Burada da 'FETÖ'nün okulu' diye tabir edilen bu okul da KHK ile milletimizin aslına geri döndü ve MEB'e tahsis edilerek bir okul oldu. 15 Temmuz'da hainlerin yaptıkları darbe girişiminde şehit düşen Zekeriya Bitmez'in ismi de ibretlik olarak okula verildi."

Yeşilyurt ilçesi sınırlarında bulunan FETÖ/PDY terör örgütünün bir okulu bulunduğunu, bu okulun kapatıldığını ve bu alanda bir ortaokul bir anaokulu bir de fen lisesi açacaklarını belirten Toprak, yeni açılacak ortaokula 15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da şehit düşen Fuat Bozkurt'un isminin verileceğini dile getirdi.

Vali Toprak, Malatya'da FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantılı bir okul öncesi, iki ilkokul, iki ortaokul, iki anadolu lisesi, bir fen lisesi, iki sağlık meslek lisesi, 8 dershane, bir muhtelif kurs, 14 öğrenci yurdu olmak üzere 33 kurumun kapatıldığını da sözlerine ekledi.

- "Gurur duyuyoruz"

Şehit Zekeriya Bitmez'in eşi Serpil Bitmez, FETÖ terör örgütünden alınan okula eşinin isminin verilmesinden gururlu oldukların anlatarak, "Eşimin hem şehit düşmesi hem de isminin göz önünde olan bir okula, FETÖ'nün okuluna verilmesinden gurur duyuyoruz. Burada çocukların beyinleri yıkanmadan bir eğitim verilmesi daha iyi. FETÖ'cü öğretmenler, çocukların beyinlerini yıkıyordu. Onlar görevden alındı. Öyle bir eğitim verilsin ki vatan için Suriye'yi, Irak'ı düşünelim onlar nasıl yaşıyorlar o duruma gelmemek için elimizden geleni yapmalıyız." diye konuştu.

Şehidin oğlu Kadircan Bitmez de FETÖ'nün eğitim kurumlarına yuvalandığını vurgulayarak, "Gençlerimizin, geleceğimizin beyinlerini yıkayarak, bu vatanın ekmeğini yedirerek, bu vatana hain yetiştirmeye çalışıyorlardı. Bunun 15 Temmuz'dan sonra, devletin asıl sahiplerinin milletinin eline geçmesinden sonra vatanını, milletini seven bireyler inşallah burada yetişir. Burada yetişen çocuklar inşallah bu tabelada ismi yazan şehit gibi cengaver, vatanı için canını seve seve verecek şehitler olabilecek şekilde yetişirler." ifadelerini kullandı.

Şehidin oğlu Muhammet Buğra Bitmez de okula babasının isminin verilmesinin kendisini gururlandırdığını ifade ederek, "Masum gibi durup da bu kadar kötülüğü yapabilecek insanların elinden alınması, üstüne üstlük babamın isminin verilmesinden aşırı derecede gururluyum. Ben onların tanklarını daha güçlü zannetmiştim o gece, şimdi anladım ki babam çok daha güçlüymüş ki ismi buraya kadar geldi." dedi.

Şehidin kızı Feride Bitmez, bir kız çocuğu için babalarının her zaman kahraman olduğunu belirterek, babasıyla gurur duyduğunu kaydetti.

Vali Toprak, daha sonra şehidin eşi ve çocuklarıyla okulu gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber