Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı

Esenyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2016 20:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi hizmete açıldı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 58 derslikten oluşan ve 9 ayda tamamlanan okulun açılışına eski Milli Eğitim bakanlarından Hüseyin Çelik'in yanı sıra, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnce, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Çelik, açılıştaki konuşmasında, adının verildiği okulun açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Yeni eğitim ve öğretim yılının tüm öğrenciler, öğretmenler, eğitim çalışanları, veliler ve ülke açısından başarılı geçmesini, hayırlı olmasını dileyen Çelik, şöyle devam etti:

"Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu, belediyenin imkanlarıyla, Esenyurt'ta birçok okul yaptı. Gerçek manada belediyeciliğin ne olduğunu da Esenyurt'ta gözler önüne serdi. Kendisi bir vefa örneği gösterdi, bizim ismimizi buraya teklif etti. Belediye meclisi de kabul etti. Bakanlığım süresince okullara ismimin verilmesine müsaade etmedim. Bir yıl kadar önce buranın temelini attık. Bugün de açılışını yapmak nasip oldu. Ben Başkana ve Esenyurt Belediye Meclisine çok teşekkür ediyorum."

- "10 okulu bu sene eğitime açmış oluyoruz"

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise 2016-2017 eğitim ve öğretim yılını 10 yeni okulla açtıklarını belirtti.

Yaptıkları okullardan liselerin daha önemli olduğunu aktaran Kadıoğlu, şunları kaydetti:

"İki tane kız ve erkek imam hatip lisesi var. 10 okulu bu sene eğitime açmış oluyoruz. Geçen yarıyıl da 3 okul açmıştık. 13 okulu tamamladık. Şu anda da inşaat halinde 16 okulumuz var. Onları da en kısa zamanda bitirmiş olacağız. Eğitim öğretim yılımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Sınıflardaki öğrenci sayısını azaltıyoruz. Bu okulumuz oldukça güzel. 58 derslik ve içerisinde konferans salonu olan güzel bir okul. Yanına inşallah bir de cami ilave edeceğiz. İmam hatip ruhuna uygun olsun diye."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber