Mesleki Yeterlilik Kurumu 10. yılını kutluyor

Mesleki Yeterlilik Kurumu 10. yılını kutluyor

Kaynak : MN Medya
Haber Giriş : 21 Eylül 2016 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mesleki Yeterlilik Kurumu 10. yılını kutluyor

21/9/20016 tarihli ve 5544 sayılı Kanunla 2006 yılında kurulan Mesleki Yeterlilik Kurumu, 10 yıllık faaliyet dönemini geride bırakarak çalışma hayatında önemli bir boşluğu doldurmuştur.

Ülkemize özgü bir mesleki yeterlilik sistemini kurmak ve işletmek üzere kurulan MYK, Türkiye ekonomisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün oluşturulmasına, bu sayede ürün ve hizmetlerde kalite ve memnuniyet ile Türk işgücünün uluslararası arenada rekabet edilebilirliğinin artmasına katkı sağlayarak önemli başarılara imza atmıştır.

Kurumun önümüzdeki yıllarda çalışma hayatında ve eğitim ile istihdam ilişkisi bağlamında çok daha önemli rol ve sorumlulukları üstleneceği tüm taraflar tarafından dile getirilmektedir.

Eğitim müfredatlarına girdi sunan MYK, meslek standartlarına ve yeterliklere dayalı olarak bağımsız, kalite güvencesi sağlanmış, ölçme, değerlendirme ve belgelendirme sistemi ülkemize kazandırmış, bugüne kadar 677 meslek standardını oluşturmuş, uluslararası akreditasyonu olan 52 kuruluşu sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilmiştir. Kurumun oluşturduğu sistem dahilinde teorik ve pratik sınavlarda başarılı olan 80.655 kişi MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Türkiye'de yetkili kurumlar tarafından verilen diplomalar ve belgeler arasından kalite güvencesini sağlamış olanların yer aldığı akademik ve mesleki yeterlilikler bütünü olan Türkiye Yeterlilikler Çerçevesini oluşturan MYK, aynı zamanda ülkemizin Ulusal Europass Merkezidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber