İkiyüzlü terör oyunu: Hedef Suriye'yi bölmek

DAEŞ'le mücadele yalanıyla Suriye'yi bölmeye çalışan PYD, ekim ayında federasyon ilan etmeye hazırlanırken, ABD medyasına konuşan Salih Müslim, "Bağımsızlık istemiyoruz" diyerek ikiyüzlü karanlık oyunu sürdürdü.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Eylül 2016 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İkiyüzlü terör oyunu: Hedef Suriye'yi bölmek

Suriye'nin kuzeyinde ekim ayında federasyon ilan etmek için Arap ve Türkmenleri sürgün ederek demografik yapıyı değiştiren PYD, yürüttüğü algı operasyonlarıyla da kirli amacını gizlemeye çalışıyor. Avrupa ve ABD'de PKK dernekleri aracılığıyla propaganda faaliyetleri yürütülürken, PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise terör örgütü PKK ve Suriye uzantısı PYD/YPG'yi meşrulaştırmaya çalışmalarına öncülük ediyor. Bunun son örneği dün yaşandı. Amerika'nın Sesi radyosuna konuşan Müslim, "DAEŞ'le mücadele" yalanıyla yine uluslararası kamuoyunun gözünü boyamaya çalıştı. Suriye'de bağımsız bir Kürt devleti iddiasında olmadıklarını öne süren Müslim, "Kantonlar (Kobani-Afrin) Suriye'de istikrar sağlandıktan sonra zaten birleşecek. Birleştirmek için çabalıyoruz gibi bir derdimiz yok. Biz öyle bir iddiada bulunmadık, söylemedik. Bağımsız Kürt devleti filan demedik. Projelerimiz açıktır. Biz gerçekten demokratik bir Suriye ile Kürtlerin demokratik haklarına kavuşmasını istiyoruz" dedi.

BATI İLE İTTİFAK

Müslim, Türkiye'nin NATO'daki müttefikleriyle de işbirliği yaptıklarını da "ABD'lilerle bazen resmi bazen gayrı resmi görüşmelerimiz oluyor. Bazen İngilizlerle, Avrupalılarla oluyor. Bu çerçevede hareket ediyoruz" sözleriyle bir kez daha itiraf etti.

SİLAHLAR YOLDA

Öte yandan, terör örgütü PYD'ye Amerika'nın yardımları ise devam ediyor. New York Times'in haberine göre Amerika PYD/YPG'ye yeniden silah yardımında bulunmak için hazırlıklara başladı. Türkiye'nin tepkisinden çekinen ABD'nin Rakka'yı DAEŞ'ten temizleme gerekçesiyle PYD/YPG'ye vereceği silah ve mühimmatı teslim etmek için uygun zamanı kolladığı vurgulandı.

PYD'DEN EN 'BABA' KALLEŞLİK

PYD'nin Suriye'deki Halep kentinin kuzeybatısında bulunan Afrin ilçesinde gençleri kendi saflarına katılmaya mecbur bırakmak için yaşları 60 ile 75 arasında değişen babalarını kaçırdı. Cuveyk ve İstaru köylerinden Örgütün gençlere teslim olmaları halinde babalarının serbest bırakılacağı yönünde şantajda bulunmak için söz konusu kişileri kaçırdığı kaydedildi. PYD'nin gençleri zorla kendi saflarına katmak için Afrin ve Racu arasındaki yolda devriyelerini arttırdığı, sanayi bölgesinde de gençleri alıkoyduğu aktarıldı.

ABD VE PYD'Yİ TOPRAKLARIMIZDA İSTEMİYORUZ

Akçakale'de yaşayan Tel Abyad halkı kendi topraklarında ABD bayrağının asılmasına tepki gösterdi.Suriyeli Ali Sultan, 1,5 yıl önce PYD'nin zoruyla Tel Abyad'ı terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti. PYD'nin kendisi gibi düşünmeyen Kürtleri göçe zorladığını anlatan Sultan, "PYD Suriye'yi bölmeye çalışıyor. ABD bayrağı asarak onlardan oldukları imajını vermeye çalışıyorlar. Biz Suriye halkı olarak PYD ile birlikte ABD bayrağını da kesinlikle topraklarımızda istemiyoruz." dedi.

ÖSO EL BAB SINIRINA DAYANDI

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 29. gününde TSK destekli ÖSO, El Bab sınırlarına yaklaştı. TSK topçuları, 60 DAEŞ hedefini imha etti, 4 terörist öldürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber