Katar'ı olimpiyatlara Türk firmaları hazırlasın

Kalkınma Bakanı Elvan, 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'a işbirliği teklifi etti. Bakan Elvan, "Birçok ülkede mega projelere imza atan firmalarımız spor tesisi yatırımlarında görev alabilir" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Eylül 2016 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katar'ı olimpiyatlara Türk firmaları hazırlasın
ERKAM ÇOBAN

KalkınmaBakanı Lütfi Elvan, FETÖ darbe girişimini anlatmak ve karşılıklı yatırımların artırılmasını görüşmek için Katar'a gitti. Elvan, ülkede yapılacak 2022 Dünya Kupası'nın başarılı ve etkin bir şekilde düzenlenmesi için Türk müteahhitlik firmalarının her türlü projede yer alma arzusunda olduğunu belirterek, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Türkiye'nin arkasında duran Katar'a teşekkür etti. OHAL ile yatırımların ve yatırımcının önünün açılmasını amaçladıklarını söyleyen Elvan, "OHAL Türk halkına değil, işadamlarına ilan edilmedi. Sadece FETÖ'nün kökünün kazınması ve yok edilmesi için ilan edildi" dedi.

FIRSATLARI ANLATTI

Bakan Elvan, 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra Türkiye'deki oluşan yatırım fırsatlarını anlattı. Elvan, "Ticaret hacmimiz 1.3 milyar dolar civarında. Ama son yıllarda hacim hızla artıyor. 15 Temmuz'dan sonra Katarlı bir bankanın sahibi Türkiye'de ortağı olduğu bankanın yüzde 25'lik hissesini de alarak, Türkiye'ye güvendiğini gösterdi" dedi.

YATIRIMLARA TALİBİZ

Katar'da Türk müteahhitlerinin 11.6 milyar dolarlık iş aldığını belirten Elvan, "Firmalarımız dünyanın dört bir yanında mega projeler gerçekleştiriyor. 2022 Dünya Kupası için Katar'da spor tesisleri, stadyum ve yol gibi yatırımlar yapılacak. Firmalarımızın Katar'da görev almasını canı gönülden istiyoruz. Katarlı ve Türk işadamları birlikte çalışmalarını istiyoruz" diye konuştu. Elvan Katarlı yatırımcıları Türkiye'de her alanda görmek istediklerini anlattı.

FETÖ'NÜN DİL KURSUNU KAPATACAKLAR

BakanElvan, 15 Temmuz'u gerçekleştiren FETÖ'yü Kuveytli yetkililere anlattıklarını belirten Bakan Elvan, "FETÖ'nün Kuveyt'te bir dil okulu var. Yıldız Dil Kursu adındaki kurum yakın bir zamanda açılmış. Az sayıda olsalar da yurtdışındaki ülkelerde bu örgüt yalan yanlış algı operasyonları yürütüyor. Biz de bu örgütün gerçek yüzünü anlattık ve dil kursunun kapatılmasını talep ettik. Yetkililerde bunu en yakın zamanda kapatacaklarını söylediler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber