Türkiye ise şimdiden mülteciler için 25 milyar dolar harcadı

Obama, BM'nin mültecilere yardımlarının bu yıl 2015'e göre 4.5 milyar dolar artırılacağını açıkladı. Türkiye ise şimdiden mülteciler için 25 milyar dolar harcamayı tek başına yaparak en zengin ülkeleri geride bıraktı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 22 Eylül 2016 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye ise şimdiden mülteciler için 25 milyar dolar harcadı

ABD Başkanı Barack Obama, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, BM kanalı ile bu yıl sonuna kadar mültecilere yapılacak yardımın, 2015 yılındaki miktarın 4.5 milyar dolar üstünde olacağını açıkladı. Obama, BM üyesi 50 büyük ülkenin yılsonuna kadar 360 bin mülteciyi daha kabul edeceğini de vurguladı. Obama'nın açıkladığı 4.5 milyar dolarlık artırım sözü yerine getirilirse, Suriyeli sığınmacılar için 2016 yılında BM, yaklaşık 7 milyar dolar yardımda bulunmuş olacak.

TÜRKİYE HEPSİNE FARK ATTI

Suriye krizinin başladığı 2011 yılından bu yana üç milyona yakın sığınmacıya kapılarını açan Türkiye ise bugüne kadar geçen sürede, 12.5 milyar doları kamu kaynakları, 12.5 milyar doları da STK ve özel sektör olmak üzere Suriyeliler için toplam 25 milyar dolar harcadı. Bu rakam yıllara bölündüğünde, Türkiye'nin kendi imkanları ile Suriyeliler için yaptığı yıllık harcama yaklaşık 5 milyar dolara denk geliyor. Yıllık Gayrisafi Milli Hasılası 17.5 trilyon dolar olan ABD'nin, Suriyeli sığınmacılar için 2011 yılından bu yana yaptığı insani yardımın tutarı ise sadece 1.2 milyar dolar. Dünya devi ülkelerden Almanya'nın, Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar harcadığı insani yardım miktarı yaklaşık 2 milyar, İngiltere'nin ise 1.6 milyar dolar civarında. w ANKARA

SIĞINMACILARA ŞAKA GİBİ YARDIM!

AB, Türkiye'de "sığınmacı kampı dışında yaşayan" 1 milyon Suriyeliye alışveriş kart dağıtacak. İçerisine fert başına 100 TL yüklenecek olan kartlar ile pos cihazı bulunan tüm işyerlerinden alışveriş yapılabilecek. 15 Ekim tarihinde başlayacak olan uygulama kapsamında çalışanlar ya da mali durumu bakımından muhtaç durumda olmayanlara kart verilmeyecek.

OKULA GİDENE EK 50 LİRA

Ailedeki çocukların eğitim öğretim hayatına devam etmesi ya da herhangi bir sağlık problemi yaşaması durumunda, Suriyeli sığınmacılar konuyu Kızılay ya da Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına iletecek. Okula giden her çocuk için aylık 50 liralık ek bir ücret de hesaba yatırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber