Karabük'te, bir polis tutuklandı, iki öğretmen gözaltına alındı

Karabük'te FETÖ/PDY soruşturması... Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen bir polis memuru tutuklandı, iki öğretmen gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2016 08:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Karabük'te, bir polis tutuklandı, iki öğretmen gözaltına alındı


Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında bir polis memuru tutuklandı, iki öğretmen gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin soruşturma doğrultusunda düzenlediği operasyonda gözaltına alınan polis memuru Salim Sefer'in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen ve adliyeye sevk edilen Sefer, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha önce tutuklandığı ve ardından salıverildiği öğrenilen Sefer'in, şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandığı belirlendi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan ve "ByLock" uygulamasını kullandığı tespit edilen öğretmenler M.Ö. ve N.E. ise gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Karabük'te 20 Eylül'de örgütün sözde Şanlıurfa "il imamı" ve eşi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Ağrı Şubesi çalışanı, bir eğitimci ile 12 öğretmen gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber