Prof. Dr. Erez: Kürt halkının temsilcisi Apo'dur

İstanbul'da görev yapan bir grup hekim, terör örgütü elebaşısı için "Kürt halkının temsilcisi Apo'dur" ifadelerini kullandığı iddia edilen İstanbul Tabib Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez'i istifaya davet etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2016 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prof. Dr. Erez: Kürt halkının temsilcisi Apo'dur

İstanbul'da görev yapan bir grup doktor, terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'la ilgili, "Kürt halkının temsilcisi Apo'dur" ifadelerini kullandığı öne sürülen İstanbul Tabib Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez'i istifaya davet etti.

Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabip Odası binası önünde toplanan bir grup hekim, Prof. Dr. Erez'i protesto etti. Verdiği bir röportajda, "Kürt halkının temsilcisi Apo'dur. Barışa inanıyorsak bir an önce masa başına oturmalıyız" dediği iddia edilen Erez'i kınayan grup, istifa çağrısında bulundu.

Grup adına açıklama yapan eski İstanbul Tabib Odası Genel Sekreteri Doç. Dr. İrfan Gökçay, bu durumun kabul edilemez olduğunu ve Erez'in hüküm giymiş bir suçluyu övdüğünü belirterek, "Erez'in barış için Kürt siyasi iradesinin taleplerine teslim olmamızı vaaz eden çağrılarını kabul etmiyoruz. Açıklama ve eylemlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ile ilgili kaygı duymadığını üzülerek saptadığımız İstanbul Tabib Odası Başkanı Erez derhal istifa etmelidir." diye konuştu.

Erez'in bir röportajda terör örgütü elebaşısı ile ilgili kullandığı ifadelere dikkat çeken ve bunun kabul edilemez olduğunu ifade eden Gökçay, şöyle devam etti:

"Erez'in bu konuşma ve açıklamalarında Türkiye'nin toprak bütünlüğü, ulusal birlik, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ile ilgili bir kaygı duymadığı çok açıktır. Oysa Lozan Barışı ile çizilen sınırlarımızın ve aynı antlaşmanın hükümleri içinde yer alan yurtta barışın ilkelerinin değiştirilmesi için günümüzde çok yoğun bir saldırıyla karşı karşıya olduğumuz ortadadır. Terör yoluyla etnik ayrılık taleplerini dayatan bir örgütün varlığı gözden kaçırılmakta, istenirse bu terör eylemleri devlet tarafından durdurulabilirmiş gibi görülmektedir. Terör örgütü PKK ve elebaşını destekleyen açıklamanın çarpıtma olduğunu ifade etmesine karşılık, ne İstanbul Tabib Odası ne de basında herhangi bir tekzip veya düzeltme girişiminde bulunulmadığını da belirtmekte yarar var. Hekimler artık bu yükü taşıyamazlar. Erez derhal istifa etmelidir."

Eski İstanbul SGK İl Müdürü Dr. Hikmet Çevik de, Prof. Dr. Erez'i istifaya davet ederek, "İstanbul Tabib Odası Başkanı ve yönetimi barış konusunda samimi ve tutarlı olmak için başta ABD olmak üzere Batılı devletlerden aldıkları destekle etnik ayrılık peşinde silaha sarılan ve güvenlik güçlerine saldıran terör örgütü PKK'ya açıkça tavır almak zorundadır." ifadelerini kullandı.

Grup üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber