FETÖ imamı Esenboğa'da kameraya takıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet imamı" olduğu ve 5 yaşındaki çocuğu üzerinden 28 ülkedeki örgüt hesaplarına para transfer ettiği belirlenen Erdem K'nın, eşi ve iki çocuğuyla Pakistan'ın Lahor kentine kaçmak üzere Esenboğa Havalimanı'na geldiği anlar, güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2016 19:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Örgüt mensuplarının haberleşmede kullandığı kriptolu "ByLock" programının deşifre edilmesinin ardından tutuklanan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Bayram Ç'nin örgüt içindeki "abisi" Erdem K. ile eşi Nilgün K, 11 Eylül'de THY uçağı ile İstanbul aktarmalı Pakistan'ın Lahor kentine kaçmak isterken Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Şüpheliler gözaltına alınmadan önce havalimanındaki güvenlik kameralarına yansıyan kayıtlarda eşi Nilgün K. ve çocukları B.G.K. ve M.K. ile terminale gelen Erdem K'nın bir kişi tarafından karşılanması, bilet kontrolünün ardından yanlarındaki 5 valizi görevlilere teslim etmesi görülüyor.

Görüntülerin devamında o tarihte henüz hakkında yakalama kararı bulunmayan Erdem K. ile eşi ve çocuklarının İç Hatlar Terminalindeki kontrol noktasından sorunsuz geçmeleri yer alıyor.

Polise gelen bilgi üzerine yakalandılar

Erdem K. ve eşi Nilgün K'nın, havalimanındaki polislere gelen bilgi üzerine yakalanarak Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildiği bildirildi.

Şüpheli çiftin üzerinde bulunan 220 lira, 2 bin ABD doları, bir laptop ve bir tablet bilgisayar ile yanlarındaki 5 valize el konulduğu, Nilgün K'nın üzerinde bulunan, ailesine yazılmış mektupta üzerlerindeki baskı nedeniyle Türkiye'den ayrılmak zorunda oldukları için duydukları üzüntüyü dile getirdiği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilen Erdem K'nın, örgütün Pakistan'daki okullarında öğretmenlik yaptığı, 15 Temmuz darbe teşebbüsü öncesinde Bayram Ç'yi yönlendirmek ve örgütten gönderilen talimatları iletmek üzere Türkiye'ye geldiği belirlendi.

Örgütün emniyet imamı olduğu tespit edilen şüphelinin eşi Nilgün K'nın da FETÖ ile ilişkili Körfez Dershanesi'nde öğretmenlik yaptığı ve örgütün "ablalarından" olduğu kaydedildi.

Çocukları üzerinden para transferi

Şüpheli çiftin, 5 yaşındaki çocukları B.G.K. adına bankalarda hesap açtırdığı ve örgütün, aralarında New York, Oslo, Frankfurt, Tokyo, Kopenhag, Milano, Düsseldorf ve Londra'nın da bulunduğu 28 ülkenin çeşitli şehirlerindeki hesaplarına "himmet, bağış ve kurban" adı altında topladıkları paraları transfer ettikleri belirlenmişti.

Nilgün K, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece hamile olduğu için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erdem K'nın emniyetteki işlemlerinin ise tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber