Ahmet Altan tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve hakimlik sorgusunun ardından serbest bırakılan Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Altan Saat 12:45 sıralarında tutuklandı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 12:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Ahmet Altan tutuklandı

Yeniden gözaltına alınan Ahmet Altan tutuklandı. Altan, Taraf Gazetesinin FETÖ operasyonları için kullanıldığı dönemde Genel Yayın Yönetmeliği yapmıştı. Altan ayrıca bir FETÖ operasyonu olan Balyoz soruşturması gibi çok sayıda dosyaya açıklamalarıyla sahip çıkıyordu. Altan son olarak darbe öncesinde bir yerel TV'de yaptığı açıklamalarda, darbe için bilinçaltına yönelik subliminal mesajlar verdiği için gözaltına alınmıştı


"FETÖ üyesi olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından adli kontrol uygulanarak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan gazeteci yazar Ahmet Altan, yeniden yakalama kararı çıkartılmasından kısa bir süre sonra gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Ahmet Altan, yurtdışına çıkış yasağı kararı ve ikamet ettiği yere en yakın polis merkezine haftada bir imza vermek şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Akademisyen Mehmet Altan, "FETÖ üyesi olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" tutuklanmıştı.

Ahmet Altan'ın serbest bırakılmasına, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca itiraz edildi. İtirazı değerlendiren İstanbul nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği, Ahmet Altan hakkında, serbest bırakılmak kararının kaldırılmasına, "FETÖ üyesi olmak ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından yakalama kararı çıkarılmasına karar vermişti.

KARARIN GEREKÇELERİ
Ahmet Altan hakkında çıkarılan yakalama kararına gerekçe olarak "Ahmet Altan'ın genel yayın yönetmeni olduğu Taraf Gazetesinin FETÖ/PDY terör örgütünün amaçlarını gerçekleştirmek, kamuoyu oluşturmak amacıyla hayatın hayatına başladığı, örgütün emir ve talimatları doğrultusunda haberlere yer verildiği, Balyoz darbe planı haberinin de bu anlayış çerçevesinde gazete manşetine taşındığı, gazetenin yayın hayatında bulunduğu süre içerisinde kamuoyunun yakından takip ettiği 'Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, Poyrazköy, Amirallere Suikast, Odatv, Karargahevleri' davalarını haberleştirdiği kamuoyunu oluşturarak yayın hayatını sürdürdüğü, şüphelinin de genel yayın yönetmeni olarak gazetenin yayın politikasını belirlediği, süren yargılamalar sonucunda milli ordunun tasfiye edilerek FETÖ/PDY mensuplarının orduda yükselmelerine ve silahlı kuvvetleri kontrol altına almalarına ilişkin suçlara iştirak ettiği" yer aldı.

FETÖ'NÜN AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA KAMUOYU OLUŞTURDU İDDİASI...
AHMET ALTAN, TARAF GAZETESİNİ KURMUŞTU

Yakalama kararında, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yargı ayağının 7 Şubat 2012'de ve 17-25 Aralık 2013 sürecinde yapmış olduğu hükümeti devirmeye teşebbüs suçunun işlenmesinde de 'Taraf Gazetesinin aktif rol aldığı' ve kamuoyu oluşturma çabası içerisinde olduğu, 22 Temmuz sürecinden sonra 'örgütün yayın organları olan Zaman, Bugün Gazetesi, Samanyolu TV, Kanaltürk, Bugün TV' benzeri gazete ve televizyonlarla Taraf Gazetesinin de birlikte haraket ederek haklarında soruşturma yürütülen şüpheliler ile ilgili de algı yönetimine başvurduğu tespit edilmiştir. Şüphelinin ayrıca örgütün yayın organları kapatıldıktan veya yayın organlarının sahibi olduğu ticari şirketlere kayyum atandıktan sonra Can Erzincan TV isimli televizyonda FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün emir ve talimatları doğrultusunda meşru hükümet ve seçilmiş Cumhurbaşkanı aleyhine programlar yaparak örgütün amaçları doğrultusunda kamuoyu oluşturmaya çalıştığı anlaşılmıştır. Nitekim Taraf Gazetesinin de 15 Temmuz askeri darbe girişiminden sonra çıkarılan KHK ile yayın hayatına son verilmiştir" denildi.

FİKİR VE EYLEM BİRLİKTELİĞİ İÇİNDEYDİ...
15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütünün silahlı kuvvetler bünyesindeki mensuplarının anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmelerinden önce şüpheli Ahmet Altan'ın, tutuklanan Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak ile birlikte Can Erzincan TV'de askeri darbeye zemin hazırlayacak ve kamuoyu oluşturacak şekilde program yaptığı, 14 Temmuz 2016 tarihli 'Özgür Düşünce' isimli programda da askeri darbe teşebbüsünden haberdar oldukları belirtilen kararda, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün mensupları silahlı kuvvetler, yargı ve emniyet içerisindeki unsarlarıyla irtibatlı olduğu, fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek askeri darbe girişimi öncesinde ve askeri darbe girişimi sırasında yazılı ve görsel basın ve sosyal paylaşım sitelerinde darbe girişimin zemin hazırlamak amacıyla söylem ve paylaşımlarda bulunarak kamuoyunun algısını şekillendirmek amacıyla açıklamalarda bulunduğu, Türkiye Cumuhriyeti Hükümetini ve Cumhurbaşkanını tehdit etmenin ise basın ve ifade özgürlüğü ile ifade edilemeyeceği, şüpheli Ahmet Altan hakkında Taraf Gazetesinin yayın yönetmeni olduğu dönem içerisinde örgütün emir ve talimatları doğrultusunda yayın yapması ile ilgili açılan bir kamu davasının bulunmaması da dikkate alındığında şüphelinin örgüt hiyerarşisi içerisinde faaliyet gösterdiği kanaati ile üzerine atılı 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarını işlediği değerlendirilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının itirazının kabulüne "karar" verilerek yakalama kararı çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber