Erdoğan, İlker Başbuğ'a kırılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ arasında dikkat çekici bir görüşmenin yapıldığı ortaya çıktı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Eylül 2016 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan, İlker Başbuğ'a kırılmış

1 Ağustos'ta Ahmet Hakan'ın programına katılan Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'a program sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sürpriz bir davet geldiği ortaya çıktı. 2 saat süren sürpriz görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İlker Başbuğ'un askeri liselerin kapatılması konusundaki itirazına karşı çıkıp bu konuda iki somut örnek verdiği öğrenildi.

Ancak bu görüşme sonrası İlker Başbuğ'un bir gazeteye verdiği röportaj Cumhurbaşkanı Erdoğan'da hayal kırıklığı yaratmış.

Söz konusu görüşmeyi bugünkü köşe yazısına taşıyan Vatan Yazarı Murat Çelik görüşmenin detaylarını şöyle aktardı;

Kısa bir süre önce aldığım bilgi dikkat çekici...

Canlı yayında - yukarıda sözünü ettiğim - o açıklamaları yapan Genelkurmay eski Başkanı, programın birkaç gün sonrasında bir davet almış.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İlker Başbuğ'u baş başa bir görüşmeye çağırmış. Başbuğ da doğal olarak icabet etmiş devletin zirvesinden gelen o davete.

***

Konuşulanlara göre Erdoğan - Başbuğ ikilisi yaklaşık iki saat görüşmüş.

Öğrendiğim kadarıyla Cumhurbaşkanı, Başbuğ'a, canlı yayında kamuoyu ile paylaştığı görüşlerine katılmadığını açık bir dille ifade etmiş.

Özellikle de İlker Başbuğ'un askeri liselerin kapatılması konusundaki itirazına karşı çıkmış. Erdoğan bu noktada iki somut örnek de vermiş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Necdet Özel ve Hulusi Akar'ın sivil liseden mezun olduğunu hatırlatıp, 15 Temmuz darbe girişiminde baş rolü oynayanların ise büyük çoğunluğunu askeri lise çıkışlıların oluşturduğunu söylemiş.

Daha da önemlisi, FETÖ'nün askeri eğitim kurumlarını neredeyse tamamen ele geçirdiğini ve kendilerinden olmayanlara o ortamda yaşama şansı vermediğinin altını çizmiş Cumhurbaşkanı.

***

Genelkurmay eski Başkanı Başbuğ, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı bu görüşmeden bir süre sonra, bu defa Hürriyet Gazetesi'ne bir röportaj verdi.

Başbuğ'un Çınar Oskay'ın sorularına verdiği yanıtlar 3 Eylül 2016 tarihinde yayınlandı.

İlker Başbuğ, bu röportajında da CNN Türk canlı yayınındaki çizgisini korudu. Belli noktalardaki eleştirilerini sürdürdü.

İşte bu sebeple, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbuğ ile ilgili hayal kırıklığı yaşadığı konuşuluyor başkentte.

Ankara kulislerinde; Erdoğan'ın, davet edip görüşmesine, 15 Temmuz sonrası alınan kararların gerekçeleri hakkında ayrıntılı şekilde bilgi vermesine rağmen, eski Genelkurmay Başkanı'nın aynı görüşleri yinelemesini garipsediği ve bu hissiyatını gizlemediği konuşuluyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber