Hayalet şirketlerle naylon himmet

TUSKON'u inceleyen polis şok detaylara ulaştı. FETÖ'nün sırf milyonlarca liralık himmetlere kılıf uydurmak için 117 şirket kurduğu ortaya çıktı. Hiçbir faaliyet ve üretim yapılmayan şirketlerde sadece himmet akışı için fatura kesilmiş.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 06:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hayalet şirketlerle naylon himmet

DEVRİM TOSUNOĞLU

FETÖ'nün 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası polis, FETÖ/PDY ile bağlantılı tüm kurumları incelemeye aldı. Bu kapsamda İstanbul Emniyeti de, darbe girişiminden sonra kapatılan ve başkanı Rızanur Meral'in firari olduğu Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'na bağlı tüm şirketleri incelemeye aldı. Şirketlerin yönetim kurullarını, tüm faaliyetlerini ve hesap hareketlerini incelemeye alan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin incelemesinde 117 şirket dikkat çekti.

ÖNCELİK EĞİTİM ALANI

Farklı sektörlerde hizmet veren ancak büyük kısmı eğitim alanında faaliyet gösteren şirketlerin kestikleri yüksek tutarlı faturaların karşılığı olmadığı belirlendi. Ayrıca şirketlerin kağıt üzerindeki sahiplerinin de ekonomik durumu çok iyi olmayan FETÖ üyeleri olduğu tespit edildi.

KAYYUM ATANACAK

Polisin araştırmasında şirketlerin, toplanan himmet paralarını şirket faaliyeti gibi göstererek yasal hale getirmek amacıyla fatura düzenlenmek için kurulmuş şirketler olduğu ortaya çıktı. Bu tespitler üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da şirketler üzerinde inceleme başlattı. Sahiplerinin firari olduğu şirketlere kayyum atanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber