Mega projelerin gözü 770 milyar $'lık fonda!

Bakan Elvan'ın ziyaretinin ardından Türkiye, 770 milyar $'a ulaşan Kuveyt Devlet Yatırım Fonu'nu mercek altına aldı. Hedef, bu fondaki mega kaynağın Türkiye'ye çekilmesi.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mega projelerin gözü 770 milyar $'lık fonda!

MİRAY ÇİMEN

Türkiye, Kuveyt'in 770 milyar dolarlık 'Devlet Yatırım Fonu'nu mercek altına aldı. Türkiye'nin Kuveyt'in dev fonundan daha fazla kaynağı çekmek için çalışmalarına hız verdiği belirtilirken, fon yetkililerinin de Türkiye'deki mega projeler hakkında bilgi aldığı belirtildi. Fondan daha fazla kaynağın Türkiye'ye çekilmesiyle, mega projelere daha fazla kaynak aktarımı hedefleniyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Kuveyt ziyareti kapsamında yaptığı görüşmelerde önemli bir konunun gündeme geldiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Kuveyt'in 770 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Devlet Yatırım Fonu yetkilileriyle de bir görüşme gerçekleştirildi.

YATIRIMI ARTIRABİLİR

Kuveyt'ten daha çok dünyanın farklı coğrafyalarına yatırım yaparak birikimlerini değerlendiren bu fonun daha fazla Türkiye'ye yatırım yapabileceği belirtiliyor. Görüşmede, Türkiye'deki yatırım fırsatlarını yakından takip eden Fon yetkililerinin büyük projeler hakkında bilgi aldığı belirtiliyor.

BAZI TÜRK BANKALARINDA PAY

Dünya çapında milyarlarca dolarlık projelere ortak olan fonun Türkiye ilgisi artırılmaya çalışılıyor. Hali hazırda fonun, bazı Türk bankalarında küçük de olsa hisseleri bulunuyor.

KUVEYT DIŞINDAKİ ÜLKELERLE İLGİLENİYOR

Üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Fonun kaynakları her geçen gün artıyor. Şimdiden 770 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşmış durumda. Dünyanın farklı noktalarına yatırımları bulunuyor. Türkiye de bu pastadan pay alabilir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber