27 Mayıs'ı incelemişler

FETÖ'cü cuntacıların, 27 Mayıs darbesi sonrası asker içinde ayaklama başlatan Kurmay Albay Talat Aydemir'in dosyasını etüt ettiği anlaşıldı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
27 Mayıs'ı incelemişler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Genelkurmay'da yapılan aramada 1960 darbesine katılan cuntacıların tasfiyesine karşı 1962'de ayaklanma çıkaran Harp Okulu Komutanı Kurmay Albay Talat Aydemir'in dosyası bulundu.

İDAM EDİLMİŞTİ

Aydemir, 22 Şubat 1962'de yapılan atama ve tutuklamalara karşı, askeri öğrencilerin de desteğini alarak hükümete karşı ayaklanma başlatmış, ancak olay hükümetle uzlaşmayla son bulmuştu. Emekli edilen Aydemir serbest bırakıldıktan sonra yeniden darbeye kalkışmıştı. Aydemir, yine başarılı olamamış ve 5 Temmuz 1964'te idam edilmişti. Genelkurmay'ın arşivinde tutulan Aydemir dosyasının 15 Temmuz öncesi FETÖ militanları tarafından arşivden çıkarıldığı belirlendi. Darbe girişimi çok yönlü planladıkları belirlenen FETÖ'cülerin, Aydemir dosyasından "ders çıkarmaya" çalıştıkları saptandı.

9 KİŞİLİK TİMGÜLER'İ ALACAKTI

15 Temmuzgecesi, o zaman Genelkurmay 2'nci Başkanı olan Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler'i rehin alan 10 kişilik timin başında yer alan ve ölü olarak ele geçirilen Mehmet Akkurt'un evinde bulunan belgeye göre de, FETÖ'cüler gece saat 03.00'te Güler'in evine baskın yapacaktı. Akkurt'un başını çektiği 9 kişilik tim, o saatte Güler'i kaldığı lojmanda rehin alacaktı. Bu planı içeren belgede, 9 ismin de sıralandığı ve Org. Güler'i almaya gidecek aracın şoföründen kelepçeyi takıp gözünü bantlayacak kişiye kadar tüm isimlere tek tek görev verildiği tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber