Yardıma gitti, canından oldu

Trabzon Beşikdüzü'nü vuran sel felaketinde ölen iki kişiden biri olan Dürdane Dübüş'ün, heyelan tehlikesi yaşayan bir aileye yardıma giderken heyelana kapıldığı ortaya çıktı. 5 yılda yağan toplam yağmur miktarının 2 saatte yağdığı ilçedeki hasarı Başbakan Yardımcısı Canikli ve İçişleri Bakanı Soylu yerinde inceledi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 08:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yardıma gitti, canından oldu
YUNUS EMRE SEL - ÖZGÜR ÖZDEMİR

Trabzon Beşikdüzü ilçesi ile Giresun'un Eynesil ilçesinde etkili olan sel ve heyelan felaketinin ardından yaraların sarılması için çalışmalar başladı. Beşikdüzü merkezindeki çamur ve su birikintilerinin temizlenmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve çevre ilçelerden takviye araçlar geldi. 600 ev ve işyerini su bastığı, hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Elektrik kesintisinin yaşandığı ilçede zarar gören su tesisatları tamir ediliyor.

SUNİ TENEFFÜS YAPTI

Beşikdüzü ilçesine bağlı Ağaçlı köyünde yaşayan Fatih Oğuzhan (55) ile Dolanlı Mahallesi'nde yaşayan Dürdane Dübüş (58) felakette hayatını kaybetti. Gülten Angın'ın (58) ise kayıp olduğu ortaya çıktı. Hüseyin Dübüş ve eşi Dürdane Dübüş'ün evlerinin yakınındaki heyelan tehlikesi geçiren yaşlı bir çifte yardım etmek için evden çıktığı ancak kısa süre sonra Dürdane Dübüş'ün, heyalana kapıldığı öğrenildi. Dürdane Dübüş'ün eşi Hüseyin Dübüş'ün AFAD ekibinde çalıştığı öğrenildi. Hüseyin Dübüş, "Yaşlı çifte yardıma gittiğimiz sırada eşimin heyelan nedeniyle toprak altında kaldığını fark ettim. Daha sonra biri, eşimin elinin dışarıda olduğunu görmüş. Toprağın altından çıkarıp, suni teneffüs yaptım. Hayata döndürmeye çalıştım ancak başarılı olamadım. Onu hayata döndüremedim. Bunun acısı içimi yakıyor" dedi. Ağaçlı köyünde çöken binanın altında kalan Fatih Oğuzhan da (55), ilçe merkezinde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığına defnedildi. Trabzon Beşikdüzü ve Giresun Eynesil'de incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Fatih Oğuzhan'ın Merkez Eski Cami'de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

'ZARARı TELAF İ EDECEĞİZ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beşikdüzü'nün son yıllardaki en önemli yağışı aldığını belirterek, "Mala gelen bir şekilde telafi ediliyor ama can kayıpları elbette daha çok yüreğimizi yakıyor. Bütün vatandaşlarımızın, zarar gören bütün esnafımızın zararları karşılanacak. Tamamı telafi edilecek" dedi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli "Dere ıslahlarının önemli bir bölümü tamamlandı. Onlar yapılmamış olsaydı daha büyük tahribatlara yol açardı. Bütün tedbirlere rağmen maalesef engellenemiyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber