Müezzinoğlu: GSS ile ilgili yapılandırma çalışması yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bir yapılandırma çalışması olmadığını belirterek, "Ama genel sağlık sigortasının ödemesindeki geçmişe dönük yeni bir planlamayı, yeni yıldan itibaren geçerli olacak şekilde uygulamaya koymayı hedefliyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müezzinoğlu: GSS ile ilgili yapılandırma çalışması yok

Tekirdağ ve ilçelerindeki ziyaretleri çerçevesinde Ergene'de faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasını ziyaret eden Müezzinoğlu, işçilerle fabrikanın yemekhanesinde yemek yedi, idarecilerle ve işçilerle sohbet etti.

Merkez Camisindeki cuma namazının ardından konuşan Müezzinoğlu, birlikte ve kardeşçe hareket edildiğinde, aşılamayacak hiçbir sorunun olmadığını anlattı.

Müezzinoğlu, ''Rabbim buralarda ve hepimize, devletimize milletimize yarınlarımızın daha huzurlu olduğu bir gelecek nasip etsin. Zorlukları milletçe hep beraber aştık. İnşallah çok daha güzel günleri rabbim bizlere nasip edecektir. Birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe çok ihtiyacımız var.'' dedi.

"Birlikten güç doğar" anlayışıyla hareket ettiklerini, herkesin birbirini daha iyi anlaması ve birbirine kenetlenmesi gerektiğini belirten Müezzinoğlu, Türkiye'nin, çok güçlü ve köklü bir ülke olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

''80 milyonluk çok büyük ve çok güçlü bir milletiz, birlikte yenemeyeceğimiz hiçbir zorluk ve üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir hainlik yoktur. İnşallah önümüzdeki günlerde, bir taraftan o hainlere yaptıklarının hesabını sorarken diğer taraftan da geleceğimizle ilgili planlarımızı yapmalıyız. En çok duaya ihtiyacımız var. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere dualarınızı bizlerden esirgemeyin. Dualarınız bizlerin gücüdür, bu anlamda sizlerden aldığımız o enerjiyle, sizlerin hak ve hukukunuzu koruyarak daha güzel günleri bu ülkeye bu millete yaşatmayı rabbim bizlere nasip etsin.''

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Mehmet Müezzinoğlu, genel sağlık sigortası ile ilgili bir yapılandırma çalışmasının gündemde olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti:

''Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bir yapılandırma çalışması yok ama genel sağlık sigortasının ödemesindeki geçmişe dönük yeni bir planlamayı, yeni yıldan itibaren geçerli olacak şekilde uygulamaya koymayı hedefliyoruz. O şimdi hükümete gidecek, bu süreç önümüzdeki 3 ayı bulur.''

- "Emeklilikte yaşa takılanlar"

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışma olup olmadığı sorusunu Müezzinoğlu, ''Takılmaya devam edecekler'' diye yanıtladı.

Mahalle kahvesinde vatandaşlarla çay içen Mehmet Müezzinoğlu'na, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Velimeşe bozası ikram etti.

Ziyarette Müezzinoğlu'na AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Mustafa Yel ve Ayşe Doğan ile partililer de eşlik etti.

Süleyman Coşkun Bozyel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber