Proje destekleri ve burslar Tubitak'ı bekliyor

Proje destekleri ve burslar konusunda, TUBİTAK'ın 15 Temmuz şokunu artık atlatması talep ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 09:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Proje destekleri ve burslar Tubitak'ı bekliyor

TÜBİTAK ülkemizde araştırma ve geliştirmeye destek veren en önemli kurumların başında gelmektedir.

TÜBİTAK her yıl yüzlerce projede akademisyenler ve araştırmacılara bilimsel çalışmalara destek vermekte ve yüzlerce lisans ve lisansüstü öğrencilerine burs vererek bu öğrencilerin eğitimlerine yardımcı olmaktadır.

15 Temmuz'da ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminden dolayı TÜBİTAK'ta proje değerlendirmeleri ve burs başvuruları değerlendirmeleri yapılamamaktadır.

TÜBİTAK'a 15 Temmuz'dan çok daha önce proje sunmuş ve uzun bir zamandan beri sonuç bekleyen araştırmacı ve akademisyenlerin çalışmalarının aksamaması ve bursiyer öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için TÜBİTAK'a sunulan projelerin en kısa sürede değerlendirilerek sonuçların açıklanması gerekmektedir.

Ülkemizde özellikle sağlık, fen ve mühendislik gibi uygulamalı bilimlerde gerekli olan altyapı, makine techizat ve araştırma giderlerinin büyük bir bölümünü karşılayan TÜBİTAK gibi önemli bir kurumun, eski işleyişine hatta daha modern ve hızlı bir çalışma temposuna kavuşturularak TÜBİTAK'ın içinde bulunduğu bu belirsizlikten kurtarılmalı, ülkemizdeki bilimsel çalışmaların aksatılmaması, akademisyen, araştırmacı ve bursiyerleri uzun zamandır bekledikleri proje sonuçlarının açıklanması gereklidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber