Kaymakama suikast yapmak için gelen terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği, 28 belediyeye yönelik görevlendirmeler kapsamında Mardin'in Mazıdağı Belediye Başkanlığına getirilen Mazıdağı Kaymakamı Halit Benek'e suikast için geldiği değerlendirilen bir teröristin etkisiz hale getirildiği, kaçarak uzaklaşan bir teröristin de yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakama suikast yapmak için gelen terörist etkisiz hale getirildi

Mardin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarınca Mazıdağı İlçe Belediye Başkanlığına görevlendirilen Mazıdağı Kaymakamına yönelik suikast ve bombalı eylem yapılacağı bilgisinin tespit edilmesi üzerine güvenlik güçlerince takip ve tarassut çalışmalarına başlanıldığı bildirildi.

Mazıdağı ilçesinde Dere Sokak üzerinde 2 terör örgütü mensubunun görülmesi üzerine "dur" ihtarı yapıldığı kaydedilen açıklamada, teröristlerin ihtara uymayarak kaçmaya başlaması üzerine bir terör örgütü mensubunun vurularak etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Terör örgütü mensubunun yapılan üst aramasında, tabanca, susturucu, el bombası ve 8 fişek ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, kaçarak uzaklaşan diğer örgüt mensubunun yakalanmasına yönelik çalışmaların çok yönlü olarak devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar yer aldı:

"Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."

Halil İbrahim Sincar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber