Çavuşoğlu: DAEŞ'in ideolojisinin öldürülmesinde en etkili ülke Türkiye

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, terör örgütü DAEŞ'in ideolojisinin öldürülmesinde en etkili ülkenin Türkiye olduğunu söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2016 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çavuşoğlu: DAEŞ'in ideolojisinin öldürülmesinde en etkili ülke Türkiye

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD merkezli düşünce kuruluşu Küresel Politika Enstitüsünün (GPI) New York'ta düzenlediği "Başarısız Darbe Girişiminin Anatomisi" başlıklı programda konuştu.

Enstitünün gerek Türkiye'de gerek ABD'de yaptığı çalışmalarla büyük bir saygınlık kazandığını belirten Çavuşoğlu, kuruluşu objektif ve dengeli olmasından dolayı tebrik etti.

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Çavuşoğlu, "ABD dahil birçok dostumuz, Avrupa'daki dostlarımız darbe girişimini anlayamadılar, göremediler ve bunu görmek istemeyenler de oldu. Bu nedenle ortaya çıkan görüntüleri iyi izlemek, anlamak ve bir daha böyle darbeleri yaşamamak için gerekenleri yapmak lazım." dedi.

"Onlar bombalamaya devam ederken Avrupa'dan bazı dostlarımız bizi sorgulamaya başladı"

Kendisine 4 ayrı yerden bilgi geldiğini ve dördünde de darbe girişimi ihtimalini aklından bile geçirmediğini belirten Çavuşoğlu, darbe gecesi hangi ideolojiden olursa olsun herkesin demokrasiyi korumak için sokaklara çıktığını kaydetti.

Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Saat üçte onlar bombalamaya devam ederken, Avrupa'dan bazı dostlarımız bizi gecenin üçünde sorgulamaya başladı. Nasıl olduğumuzu sormadan bile 'Bunlara nasıl bakacaksınız?' diye sordular."

"DAEŞ'in ideolojisinin öldürülmesinde en etkili ülke Türkiye"

Bakan Çavuşoğlu, hiçbir demokratik ülkenin kendi içinde ayrı bir yapılanmaya müsaade etmeyeceğini vurguladı.

Terör örgütünün hangi ideolojiden olursa olsun aynı muameleyi görmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, bu bağlamda DAEŞ'in en çok Türkiye'den nefret etmesinin nedeninin de en çok zararı buradan görmesi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Yabancı savaşçıların oraya geçmesini aldığı tedbirlerle engelleyen bir Türkiye var. Ayrıca DAEŞ'in ideolojisinin öldürülmesinde en etkili ülke Türkiye." diye konuştu.

"Türk medyası darbeye karşı ortak duruş sergiledi"

İktidara karşı olsun olmasın Türk medyasının da darbeye karşı ortak duruş sergilediğini söyleyen Çavuşoğlu, 15 Temmuz'da darbecilerin, TRT'nin ardından "iktidarı en çok eleştiren kanallardan biri olan CNN Türk'ü de ele geçirdiğini" ancak sonra Türk halkının, her iki kanalı da darbecilerin elinden kurtardığını hatırlattı. Çavuşoğlu, "Bize oy veren vatandaşlar 'Bir gün bizi her gün eleştiren kanalı darbecilerin elinden kurtaracağımı rüyamda bile görsem inanmazdım' diyor." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün amacına ilişkin de görüşlerini dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Örgütün amacı Türkiye'deki tüm demokratik kurumları ve demokrasiyle iş başına gelenleri uzaklaştırıp buradaki terörist başını iş başına getirme ve oradan da kainat imamı, dünya değil bakın, kainat imamı olarak tüm dünyadaki networklerini harekete geçirerek dünyayı yönetmeye çalışmak. Bu ütopik gelebilir size ama bunlar hasta ruhlu insanlar ve hayalleri buydu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber