İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memurlar da, KPSS-A kadroları için Temmuz 2004 KPSS sınavına girmelidir

Haber Giriş : 21 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sorularınız için lütfen [email protected] mailini kullanınız. Önemli soru ve cevaplar site ana sayfasındaki 2004 Temmuz KPSS resmi altındaki linkte yer alacaktır.

Bilindiği üzere kamu kurumlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, uzman yardımcılığı kadroları ile kaymakam adaylığı kadroları KPSS-A kadrolardır. KPSS-A kadroları çerçevesinde daha sonra kılavuzda yer alan kamu kurumlarınca açılacak giriş sınavlarına başvuruda bulunabilmek için mutlaka sınava girmek gerekmektedir. Bu konudaki zorunlulukta memur olanlar veya olmayanlar açısından bir farklılık bulunmamaktadır.

KPSS-A kadrolarından 2004 yılı içerisinde alım yapmayı planlayan kurumlar ÖSYM tarafından yayımlanan kitapçıkta yer almaktadır.

KPSS-A kadrolarına genel olarak, İİBF, SBF, İşletme, İktisat fakültesi ve bu fakülteler altında yer alan bölüm mezunları ve istisnai olarak bazı mühendislik bölümü mezunları başvuruda bulunabilmektedir. Bu konuda ayrıntılı bilgiye ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzun KPSS-A kadrolarına ilişkin bölümden ulaşabilirsiniz.

Burada en önemli sorun yaş sorunudur. Bu kadrolar için genel olarak 30 yaş sınırı aranmaktadır. Her bir kadroya ilişkin yaş şartı hakkında, KPSS-A ilanları bölümünün "Eski kayıtlar" kısmında yer alan eski ilanlara bakarak bilgi edinebilirsiniz.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber