Düşük Puan Alan Adaylar Memur Atamalarında Nasıl Atanmaktadır?

Memur yerleştirmelerine ilişkin en büyük yanılgı, KPSS'de en yüksek puan alanlardan başlayarak yerleştirme yapıldığıdır. Ancak, yerleştirme böyle yapılmamaktadır. Yerleştirmeler tercih edilen birim bazında yapılmaktadır. Tercih edilen bir birimi tercih edenler arasında en yüksek puan alan aday kim ise o kişi kadroya atanmaktadır. Dolaysıyla örneğin 60 puan alan aday kimse tercih etmediği için Van'daki bir kadroya atanabilirken; 95 puan alan kişi, kendisinden bir puan daha fazla kişilerin de kendi tercih ettiği kadroları tercih etmesinden dolayı hiç bir kadroya yerleşememektedir.

Haber Giriş : 21 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Temmuz KPSS sınavından sonra da, düşük puanlı adayların ataması mı yapılmaya devam edecek

Sorularınız için lütfen [email protected] mailini kullanınız. Önemli soru ve cevaplar site ana sayfasındaki 2004 Temmuz KPSS resmi altındaki linkte yer alacaktır.

Bir husus yanlış anlaşılmaktadır. Bir çok aday yerleştirmenin en üst puandan başlayarak yapıldığını sanmaktadır. Ancak, yerleştirme işlemi böyle yapılmaktadır.

Kitapçıktata da görüldüğü üzere çeşitliillerde ve kurumlarda boş kadrolar yayımlanmıştır. Her aday il ve kurum bazında 15 tercihte bulunacaktır. Yerleştirmeler tercih edilen kadro bazında yapılacaktır.

Dolaysıyla, 10 puan almış olsanız dahi örneğin tercih ettiğiniz Hakkari memur kadrosunu kimse tercih etmemiş ise siz oraya 10 puan ile atanırsınız.

Aynı şekilde 95 puan almış olsanız dahi, 15 tercihinizi de örneğin Ankara- Maliye ve Sağlık Bakanlığı gibi Bakanlıkların memur kadroları ile yapmanız ancak bu tercih ettiğiniz 15 kadroyu da 96 puanlı kişilerin tercih etmesi durumunda hiç bir kadroya yerleşemeniz olmayacaktır.

Dolaysıyla bir kez daha belirtiyoruz. Yerleştirmeler en yüksek puandan başlayarak yapılmaktadır. Yerleştirmeler tercih edilen birim bazında en yüksek puandan başlayarak yapılmaktadır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber