PKK, hem eşini hem de babasını katletti

PKK'nın eşi Engin Zerek ile babası Abdulhadi İsmailoğulları'nı öldürdüğü 8 aylık hamile Canan Zerek, yaşadığı büyük acıya rağmen şehit eşi ve şehit kızı olmanın gururunu taşıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2016 23:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK, hem eşini hem de babasını katletti

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Tendürek Dağı'nda bir köyde bulunan korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda hem babasını hem de eşini kaybeden 8 aylık hamile Canan Zerek, yaşadığı büyük acıya rağmen şehit kızı ve şehit eşi olmanın gururunu yaşıyor.

Tendürek Dağı Gökçebulak köyünde, geçen hafta, terör örgütü PKK mensuplarınca korucu noktalarına düzenlenen saldırıda her ikisi de koruculuk yapan eşi Engin Zerek ve babasını Abdulhadi İsmailoğulları'nı kaybeden Canan Zerek, Gökçebulak köyündeki evinde taziyeleri kabul ediyor.

Büyük acı yaşayan Canan Zerek , buna rağmen yakınlarının desteğiyle teröre karşı dik duruşunu koruyor.

Canan Zerek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıllık evli olduğunu, eşi ile babasının şehit olması sebebiyle yuvalarının dağıldığını söyledi.

2 çocuğu ile ortada kaldığına işaret eden Canan Zerek, "Ben devletten yardım bekliyorum, 2 çocuğum var ve üçüncüsüne hamileyim. Çoluğum çocuğum ortada kaldı. Babam da eşim de vatan için şehit oldular. Allah teröristlerin belasını versin, yuvam dağıldı, evim yıkıldı." dedi.

"Kürtleri savunmuyorlar"

Korucuların vatan için canlarını feda ettiklerini ifade eden Canan Zerek, "Benim gibi bir sürü insan var. PKK bizleri savunmuyor, milletin evlerini yıkıyor ve yuvaları dağıtıyorlar. Kürtleri savunmuyorlar. Bu olayları Kürt için yapmıyorlar, bunlar Müslüman değil, Ermeniler. Kardeş kardeşi vuruyorlar, acımasız insanlar bunlar. Babam da eşim de şehit oldu vatan sağ olsun, bu büyük bir gurur. Makamları cennet olsun." diye konuştu.

Zerek, terör örgütü PKK mensuplarına tepkisini "Bunlar Kürt değil. Biz de Kürt'üz, niye bizi, eşimi ve babamı öldürdüler? Oğlum da olsa kardeşim de olsa vatan için canını feda eden şehittir. Bir oğlum olsa yine gönderirim. Barış olsun bir çözüm olsun istiyoruz. Yuvalar dağılmasın diyorum." sözleriyle dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber