Adalet Bakanlığı, CTE mazeret tayinlerini neden açıklamıyor?

Adalet Bakanlığı, CTE mazeret tayinlerini neden açıklamıyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Eylül 2016 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı, CTE mazeret tayinlerini neden açıklamıyor?

15.08.2016 tarihinde genel müdürlüğe iletilen başvurular henüz açıklanmamış olup yüzlerce aile mağdur edilmektedir.

Çoğu kamu kurumunda eş durumuna dayalı mazeret atamaları yapılmasına rağmen CTE personeli aylardır eşlerinden ayrı durumda ikiye bölünmüşlerdir.

Okulların açılması çocugu okul çağında olan personel için ayrı bir mağduriyet konusudur.

Genel müdürlük ilgili birimleri telefonlara cevap vermemekte, açıklanmamasıyla ilgili herhangi bir duyuru yapılmamaktadır.

Tayinin belli olması eşya taşıma, ev, lojman ayarlama gibi konular düşünüldüğünde bugün açıklansa bile personelin ve ailelerin bir araya gelmesi, okul nakillerinin yapılması belli bir zaman alacaktır.

Ayrıca yaz mazeret atama takvimi diğer kamu kurumlarıyla uyum sağlamamaktadır. Örnek vermek gerekirse;Askeri personelin tayinleri mayıs ortasında belli olup en geç Temmuz ortası yeni yerlerinde görevlerine başlarken CTE personelinin tayin taleplerinin ağustos ortasında alınması yanlış bir uygulamadır.

Sonuç olarak mevcut taleplerin en kısa zamanda neticelendirilmesi, personel ve ailelerinin daha fazla mağdur edilmemesi gerekmektedir.

Yetkilileri bu konudaki sıkıntıların giderilmesi için harekete geçmeye davet ediyor, mevcut uygulamanın diğer kamu kurumlarıyla uygunluğunu gözden geçirmeye davet ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber