Darbe fırsatçılarına lisans tokadı

EPDK, darbe gecesi fahiş fiyattan akaryakıt satan bir şirketin lisansını iptal etti. 39 fırsatçı istasyon hakkında da soruşturma açıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Eylül 2016 08:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe fırsatçılarına lisans tokadı

BARIŞ ŞİMŞEK

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi kargaşayı fırsat bilerek vatandaşa fahiş fiyatlardan akaryakıt satan istasyonun lisansı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından iptal edildi. OPET bayisi olan ve Giresun'da faaliyet gösteren Doğramacılar Akaryakıt İstasyonu'nun sözleşmesi önce OPET tarafından sonlandırılırken, EPDK da aldığı kurul kararı ile şirketin lisansının iptal edilmesini kararlaştırdı. Doğramacılar'a 84 bin 575 lira da idari para cezası kesildi. Söz konusu istasyon o gece piyasada litre fiyatı yaklaşık 3.80 lira olan motorini 5.50 liradan, 4.35 lira olan benzini 6 liradan, 2.30 lira civarında olan LPG'yi ise 4 liradan vatandaşa satarak darbe teşebbüsünü fırsata çevirmek istemişti.

İSTANBUL'DA 22 ANKARA'DA 17

EPDK, darbe teşebbüsü sonrası vatandaşa fahiş fiyattan akaryakıt satan istasyonlara karşı incelemesini de derinleştirdi. Kurul kararı ile İstanbul'da 22, Ankara'da ise 17 firma için soruşturma açılmasına karar verildi. Kurul, daha önce soruşturma başlattığı 5 firmadan da savunma yapmalarını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber