Çeyrek altın ne kadar?

Altın fiyatları dalgalı bir seyir ile haftayı kapattı. Çeyrek altın fiyatları 210 lira sınırına dayanırken altın piyasasında en çok talep gören çeyrek altın fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı sevindirdi. Peki çeyrek altın fiyatlarındaki son durum ne? İşte altın piyasasında son durum değerlendirmesi..

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2016 09:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Çeyrek altın ne kadar?

Çeyrek altın fiyatları bu hafta değer kazanarak yükselişe geçti. Altın fiyatlarının düşmesiyle bir dönem fiyatı 204 lira olan çeyrek altın fiyatları, bu hafta değer kazanarak yatırımcısını sevindirdi. Altın piyasasında en çok talep gösterilen ürünlerden olan çeyrek altın, fiyatlarındaki inişli çıkışlı hareket ile yatırımcıyı tedirgin ediyordu. Peki çeyrek altın fiyatları bu haftayı kaç lira ile kapattı. İşte altın fiyatlarındaki son durum

Çeyrek altın piyasada 209 lira civarında işlem görürken, Yarım altın 418, Cumhuriyet Ata Lira 851 liradan işlem görüyor.

Altının gramı yatay seyrediyor. Altının gram fiyatı yatay seyirle 126,6 liradan alıcı buluyor.

Hafta boyunca Japonya Merkez Bankası (BoJ), ABD Merkez Bankası (Fed) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklentiler doğrultusunda gelen faiz kararının ardından altının gram fiyatı dar bir bantta işlem gördü.

Dün 126,5 liradan günü tamamlayan altının gram fiyatı, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde 126,6 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 208, Cumhuriyet altını 847 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise bugün Asya piyasalarında en yüksek 1.338 doları görmesinin ardından gelen kar satışlarıyla şu dakikalarda yüzde 0,2 gerileyişle 1.335 dolar seviyesinde bulunuyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altının gram fiyatının küresel piyasalarda doların değer kaybetmesinden dolayı dar bir bant aralığına sıkıştığını belirtiyor.

Çeyrek altında siyanürlü su hilesi

Altında hile yapanların yeni yöntemi siyanürlü su. Özellikle çeyrek altında uyguladıkları siyanürlü suya batırma işlemi, altınların gramını suya çekiyor, değerini düşürüyor. Uzmanlar vatandaşlara "mutlaka güvendiğiniz kuyumcudan alışveriş yapın" tavsiyesinde bulunuyor.

Altının onsu Fed sonrası hızlı yükseldi - Altının ons fiyatı 1.337 dolar ile yaklaşık 2 haftanın en yüksek seviyesini gördü - Gram altın, ons fiyatındaki yükselişin dolar kurundaki düşüşle dengelenmesiyle 126 lira seviyelerinden işlem görüyor.Altının ons fiyatı ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz değişikliğine gitmemesinin ardından hızlı bir şekilde yükselerek yaklaşık iki haftanın en yüksek seviyesi olan 1.337 dolara çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber