'ABD hak hukuk tanımaz, o kendi menfaatlerini bilir'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztek: - "Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için ABD'ye 85 klasör dolusu evrak gönderildiği ifade edildi ama ABD hiç oralı bile olmuyor. ABD hak hukuk tanımaz, o kendi menfaatlerini bilir ve kendi menfaatlerini her şeyin üstünde tutar"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2016 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'ABD hak hukuk tanımaz, o kendi menfaatlerini bilir'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, "Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için ABD'ye 85 klasör dolusu evrak gönderildiği ifade edildi ama ABD hiç oralı bile olmuyor. ABD hak hukuk tanımaz, o kendi menfaatlerini bilir ve kendi menfaatlerini her şeyin üstünde tutar." dedi.

Öztek, partisinin Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Temmuz 2015'den beri devam eden terör olayları ile uğraşırken, ülkenin de 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Paralel Devlet Yapılanması (PDY)'na mensup bir grup "çılgının" başlattığı başarısız bir darbeye hedef olduğunu hatırlattı.

Yapılan darbe girişiminin seçilmişlere, milli iradeye yönelik olduğunu vurgulayan Öztek, "Cumhurbaşkanlığını, parlamentoyu, ve hükümeti hedef alan, kısaca milli iradeye karşı yapılan bu darbe girişimi, yüce milletimizin cesur evlatlarının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve polisimizin kahramanca direnişi ile karşılaştı ve darbeci hainler hezimete uğradı." diye konuştu.

Öztek, darbe girişiminin Türkiye'deki sağcı, solcu, iktidar, muhalefet, zengin ve fakir ayırt etmeden herkesi bir araya getirdiğini ve bunun da dosta düşmana gösterilmiş olduğunu bildirdi.

TSK içindeki bir grup "çılgının" başlattığı darbenin 241 insanın ölmesi, 2 bin 194 insanın ise yaralanmasına neden olduğunun anımsatan Öztek, "Ülkemizin huzurunun kaçmasına sebep olan darbe girişimi Allah'a hamdolsun bastırıldı. Paralel Devlet Yapılanması adı verilen Fethullah Gülen cemaati ile en mesafeli partinin milli görüş partileri, en mesafeli liderin de milli görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın olduğu hemen herkes tarafından ifade edildi." dedi.

Hükümetin, Amerika'dan Fethullah Gülen'in iadesi konusunda sürekli görüşmeler yapmasına rağmen hala bir sonuç alamadığına işaret eden Öztek, şöyle devam etti:

"Bu konu, 2014'den beri AK Parti tarafından gündemde tutuluyor. Hükümet tarafından Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için ABD'ye 85 klasör dolusu evrak gönderildiği ifade edildi ama ABD hiç oralı bile olmuyor. ABD hak hukuk tanımaz, o kendi menfaatlerini bilir ve kendi menfaatlerini her şeyin üstünde tutar. Yok eğer Fethullah Gülen'i Türkiye'ye vermesi işine gelirse Fethullah Gülen'i ABD'de bir dakika tutmaz, Türkiye'ye verir. Başka bir ülkeye gitmesi işine gelirse ABD Fethullah Gülen'İ o ülkeye gönderir."

Öztek, Türkiye ve yakın komşularında ekonomi, siyasi ve toplumsal bazı konular yaşanırken, Saadet Partisi olarak 30 Ekim 2016'da Olağan Büyük Kongreyi yapma kararı aldıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber