Tekin: 8 yılını dolduran öğretmen sayısı 1.187

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin Twitter hesabı üzerinden, "Toplam 155 proje okulunda 4 bin 598 öğretmen çalışıyor. Bu arkadaşlarımızdan 1.187'si bulundukları okulda 8 yıldan daha uzun süredir çalışıyor. Bir kısmı zaten okullarında çalışmaya devam edecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2016 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tekin: 8 yılını dolduran öğretmen sayısı 1.187

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullardan uzaklaştırılan öğretmenlerin yerini norm kadro fazlası eğitimcilerle dolduracağını açıklamıştı. 19 Eylül'de yayımlanan 'İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenler' başlıklı genelge ile İstanbul Erkek, Cağaloğlu Anadolu, Vefa, Bornova Anadolu, Ankara Çankaya Fen Lisesi gibi Türkiye'nin köklü liselerinin yer aldığı proje okullarda 8 yılını doldurmuş öğretmenlerin de norm fazlası olarak değerlendirilmesi istenmişti. Uygulamaya tepkiler sürerken Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. Tekin, Twitter'dan yaptığı açıklamada bu okullarda 8 yılını doldurmuş öğretmen sayısının 1.187 olduğunu ve bunların bir kısmının aynı lisede çalışmaya devam edeceğini söyledi. Müsteşar Tekin'in açıklaması şöyle:

"İki gündür medyada spekülatif bazı bilgiler yer aldığı için doğruları paylaşmak istedim. Proje okullara ilişkin yönetmelik iddia edilenin aksine, 1 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Matematik bilmeyenlerin iddia ettiği gibi 10 bin öğretmenin okulu değişmiyor. Toplam 155 proje okulda, 4 bin 598 öğretmen çalışıyor. Bu arkadaşlarımızdan 1.187'si bulundukları okulda 8 yıldan daha uzun bir süredir çalışıyor. Bunlardan bir kısmı zaten okullarında çalışmaya devam edecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber