THY'nin koltukları yolcuları tanıyacak

Kibar Holding CEO'su Tamer Saka, yakında THY için business class koltukları da geliştirmeye başlayacaklarını belirterek "Hem koltuk hem de eğlence sistemi yolcuyu tanıyıp kişiselleşecek" dedi

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
THY'nin koltukları yolcuları tanıyacak

Dünyanın en büyük ticari araç, lojistik ve mobilite fuarlarından olan IAA Hannover geçtiğimiz hafta Almanya'da gerçekleştirildi. Bu yıl 66'ncısı düzenlenen etkinliğe 52 ülkeden 2000 şirket katıldı. Sektöre yönelik 332 yeniliğin dünya çapında ilk tanıtımının yapıldığı fuarda Türkiye'den de Assan Hanil, 'hava süspansiyonlu sürücü koltuğu'nu (Air Suspension Driver) görücüye çıkardı.

Kibar Holding bünyesinde bulunan şirket fuarda ayrıca binek otolarda iç ve dış donanıma yönelik ürünlerinin yanı sıra Airbus ve Boeing için geliştirdiği uçak koltuklarını da sergileme fırsatı buldu.

8 MİLYAR $'LIK YARIŞ

Etkinlik esnasında açıklamalarda bulunan Kibar Holding CEO'su Tamer Saka ekonomi sınıfı için ürettikleri koltukların yanı sıra yakında yüksek teknolojili Business Class koltuklarını da geliştirmeye başlayacaklarına işaret ederek "Bunun kararını aldık. Yedi yıl içerisinde mevcut 8 milyar dolarlık uçak koltuğu pazarının yüzde 10'unu hedefliyoruz. Bizim bu konudaki ortağımız THY için geliştireceğimiz business class koltukları yolcuları tanıyacak. Tüm koltuk ve eğlence sistemi hiç el sürmeden yolcunun kişisel tercihlerine göre kendiliğinden yapılanacak" dedi. Saka bu alanda atılacak adımların 'Smart Konsept' projesi kapsamında gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik ise 60 kişilik Ar-Ge kadrosuyla dünya çapında rekabet gücüne sahip tamamen yerli tasarımlar geliştirdiklerini söyleyerek "Yüksek teknolojili küresel koltuk sektörünün yüzde 10'unu hedefledik. Tanıtımını yaptığımız hava süspansiyonlu sürücü koltuğu için daha şimdiden dünya devleri bizimle temasa geçti" dedi. Gedik, uçak koltuğu da dahil sektörde önemli bir oyuncu olduklarına işaret ederek şöyle devam etti: "Konuyla ilgili 18 fikri mülkiyet hakkı alınmış teknolojimiz var. Geliştirdiğimiz üründe kendimizden yenilikler yer alıyor."

13 MÜHENDİS TAM 3.5 YILDA ÜRETTİ

Assan Hanil Genel Müdürü Okan Gedik, tanıtımı yapılan 'hava süspansiyonlu sürücü koltuğu'nun tamamen yerli tasarım olduğunu belirterek "Ürünün geliştirilmesi için 13 mühendis 3.5 yıl süresince çalıştı. Yaklaşık 500 parçadan oluşuyor" dedi.

'1 KG YILDA 2500 $'A MAL OLUYOR'

Okan Gedik uçak koltuğunda da AR-GE çalışmalarının önemine işaret ederek "Kompozit malzemelerle ağırlığı düşürmek istiyoruz. Zira 1 kg ağırlık uçaklara yılda 2500 $'lık yakıta mal oluyor" dedi.

'ENDÜSTRİ 4.0'DA ABD'Lİ DÜNYA DEVİYLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ'

Kibar Holding CEO'su Tamer Saka Türkiye'nin ülke olarak Sanayi Devrimi'ni kaçırdığını ancak Endüstri 4.0 ile yepyeni ve çok daha hızlı bir trenin perona girdiğini hatırlatarak "Bu yeni teknolojilerin sadece kullanıcısı değil aynı zamanda da geliştiricisi olacağız. Bu yıl sonunda İzmit'te ambalaj şirketimiz İspak'ın yeni fabrikasını açacağız. Bu fabrika Endüstri 4.0 tekniklerini kullanacak. Ayrıca Endüstri 4.0 teknolojisi üzerine tamamen Türkiye'ye yönelik özel servisler geliştirmek için bir ABD'li teknoloji devi ile de temas halindeyiz" dedi

'AKILLI TEKNOLOJİLERDE SÖZ SAHİBİ OLMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİK'

Saka, hedeflerinin küresel çapta rekabet gücüne sahip ürünler geliştirmek olduğuna işaret ederek "Ülke olarak katma değeri yüksek ürünler geliştirmeliyiz. Hedefimiz artık otomobil elektroniğine girerek yeni oluşan teknolojilerde söz sahibi olmak. Bu çerçevede sadece otomobiller için değil tüm akıllı çözümler ilgi alanımıza girecek" dedi.

MAHMUT SANCAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber