Aşiretler İngilizlerden para aldı iddiası yalan

Ulusalcı emekli albay Atilla Uğur'un yaptığı ikinci kalkışma iddiasında yer alan aşiretler İngilizlerden para aldı iddiası yalan gibi görünüyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aşiretler İngilizlerden para aldı iddiası yalan

Emekli albay Attila Uğur, dün kendi dünya görüşü ile uyuşmayan ancak etki gücü yüksek Yenişafak Gazetesine gitmiş ve Kasım'da ikinci kalkışma olacağını iddia etmişti.

Emekli albay, iddiasına gerekçe olarak, Güneydoğu'da bazı aşiretlerin borçlarının İngilizler tarafından ödendiğini ve bu aşiretler öncülüğünde bir kalkışma olacağını iddia ediyordu.

Medyada, aklı selim sahibi kalemlerin yorumlarını incelediğimizde şunu görmekteyiz.

Moodys'in Türkiye'ye ilişkin not düşürme kararı, Türkiye'ye karşı cephelerin açılmaya devam edildiğini gösteriyor.

Her an temkinli olmakta fayda var.

Ancak, özellikle son dönemde Devletin yanında yer almış Kürt aşiret liderlerini, İngiliz oyunlarına teslim olmuş bir aptal olarak göstermek kara propaganda olarak görülüyor.

Devletin doğu ve güneydoğu'daki müthiş operasyonlarına ve kayyım atamalarına rağmen, doğu ve güneydoğu'da hiçbir kıpırdama olmaması, aşiretlerin Devletten yana tavır aldıklarını göstermesi için önemli bir işaret

Bu nedenle, dün sosyal medyada yapılan onca çağrıya rağmen, emekli albay, ihanet eden hiçbir aşiret liderinin ismini vermedi.

Ulusalcı ve Perinçek kafalı emekli albay Attila Uğur, yaptığı açıklamayla, Devletin 15 Temmuz sonrası dönüşümünde yeni eksenini değiştirmek ve soyut korkularla kimi kritik kurumların ulusalcılar tarafından ele geçirilmesini sağlamak istediği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber