Şehit astsubayın babaevinde yas var

Mardin'in Derik ilçesinde görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş'ın (22) Çorum'daki babaevinde yas var.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit astsubayın babaevinde yas var

Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan patlayıcının, görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Darbaş'ın şehadet haberi Çorum'daki babaevine ulaştı.

Bekar olan Darbaş'ın şehit olduğu haberi, Gülabibey Mahallesi'nde babası Zekeriya ve annesi Müberra Darbaş ile aynı apartmanda oturan amcası Harun Darbaş'a İl Jandarma Komutanlığı yetkililerince verildi.

Anne Müberra ile baba Zekeriya Darbaş'ın, Diyarbakır'da polis olan diğer çocukları Emre Darbaş'ın yanında oldukları ve haberi alınca Mardin'e gittikleri öğrenildi.

Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi. Belediye tarafından evin önündeki sokağa kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dua edildi.

Şehidin naaşının, Mardin'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp yarın toprağa verileceği belirtildi.

Mardin'de PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları patlayıcıyı askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 3 asker şehit olmuş, 5 asker ve 2 korucu yaralanmıştı.

Derik'te patlama: 3 şehit, 7 yaralı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber