Sabancı suikastı sanığı Akkol suçlamaları reddetti

Sabancı suikastının firari şüphelisi olarak 20 yıl aranmasının ardından yakalanan tutuklu sanık Akkol'un, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada söz alan Akkol, suçlamaları reddetti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 16:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sabancı suikastı sanığı Akkol suçlamaları reddetti

Sabancı suikastının firari şüphelisi olarak 20 yıl aranmasının ardından geçtiğimiz şubat ayında Aydın'da yakalanan tutuklu sanık İsmail Akkol'un "Anayasal düzeni silah zoru ile değiştirmeye teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Akkol ile avukatları Ebru Timtik ve Özgür Yılmaz katıldı. Davanın müdahili Sabancı ailesini ise avukat Vehbi Kahveci temsil etti.

Söz alan tutuklu sanık Akkol, suçlamaları kabul etmeyerek, savunma hakkının elinden alındığını öne sürdü.

Hakim İbrahim Lorasdağı, cinayet ile ilgili itiraflarda bulunan ve 15 Şubat 1999'da tutuklu bulunduğu Afyon Kapalı Cezaevinde öldürülen Mustafa Duyar'ın ifadelerini okuyarak, sanık Akkol'a sorular sordu.

"Dosyada ismi geçenlerin hiçbirini tanımıyorum"

Duyar'ı tanımadığını öne süren ve söylediklerini kabul etmeyen Akkol, "Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Duyar'ın adını sadece mahkeme tutanaklarından biliyorum. Onunla hiç tanışmadım ve görüşmedim. O kendince bir senaryo uydurmuş ve benim de adımı eklemiş. Dosyada ismi geçenlerin hiçbirini tanımıyorum. Sadece medyaya yansıyan ve bu dosyada da adı bulunan Fehriye Erdal ismini bilirim. Kendisiyle de tanışıklığım yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Akkol'un savunmasını tamamlamamış olması, dosyadaki mevcut delil durumu ve sanığa atılı suçun kaçma şüphesini doğuracağı gerekçesiyle tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

Türkiye'ye giriş yaparken yakalanan Akkol, 4 Şubat'ta çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Davanın firari sanığı Fehriye Erdal ise hala aranıyor.

Yunus Ege

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber