Ataş: O albayın dedikleri dedikodu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, sinsi planlarını 15 Temmuz gecesi gerçekleştiremeyen hainlerin şimdi de birtakım dedikodularla toplumda algı oluşturmaya çalıştıklarına işaret ederek, "Geçen günlerde gazetelere yansıyan eski bir albayın 'ikinci darbe girişim planı çok yakında' diye açıklamaları var.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ataş: O albayın dedikleri dedikodu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Türk siyaset tarihinde Türkiye ne zaman kendi ayakları üzerinde doğrulmaya kalksa birtakım mihraklar tarafından sürekli tepesine vurulmuş ve 10, 20, 30 yıl geriye gitmesi sağlanmış ama AK Parti iktidarları döneminde bu girişimlerin hepsi boşa çıkmış ve planlarını uygulayamamışlardır." dedi.

Ataş, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, 2002 öncesi Türkiye'ye bakıldığında bugün ülkenin nasıl bir konuma geldiğini herkesin çok belirgin şekilde göreceğini söyledi.

Eğitimden sağlığa, ulaşımdan ekonomiye ve dış dünyadaki itibara varıncaya kadar her alanda Türkiye'nin çok ciddi mesafeler katettiğini vurgulayan Ataş, "Her alanda Türkiye'de ciddi değişimlere imza atmış bir siyasi partiyiz. Demokratikleşme, bireysel hak ve özgürlükler noktasında 2002 ile asla mukayese edilemeyecek derecede iyileştirmeler yaşandı." diye konuştu.

IMF'ye borcun sıfırlandığını anımsatan Ataş, "Merkez Bankasındaki döviz rezervimiz 2002 ile hiç mukayese edilemeyecek noktalara geldi. Ulaşım noktasında Türkiye'de gerek demiryolu, gerek karayolu, gerek havayoluyla her alanda sizler tarihe altın harflerle yazılacak eserlere imza atmış kadrolarsınız. Türkiye'de siz gurbet hayatını bitirdiniz. Türkiye'de sağlık alanında eskiden insanlarımız tedavi için Avrupa'yı tercih ederken şimdi Avrupa'daki insanlar Türkiye'yi tercih etme durumuna geldi." ifadelerini kullandı.

Ataş, insanların sosyalleşmesi yönünde çok ciddi mesafelerin katedildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Eskiden ülkemizde turizm bölgelerine yabancı ülkelerden insanlar tatil yapmak için gelirdi, bugün kendi insanlarımız Türkiye'nin her bölgesinde tatil yapabilecek ekonomik düzeye ulaşmış durumda. İnsanlarımız başlarını dik tutarak, insanca yaşamanın onurunu yaşamaya başladı. Yurtdışındaki vatandaşlarımız eskiden Türkiyeli olmaktan belki sıkılarak bahsediyorlardı ama bugün başları dik vaziyette onurla, gururla Türk vatandaşı olduklarını söyler hale geldiler. Türk siyaset tarihinde Türkiye ne zaman kendi ayakları üzerinde doğrulmaya kalksa birtakım mihraklar tarafından sürekli tepesine vurulmuş ve 10, 20, 30 yıl geriye gitmesi sağlanmış ama AK Parti iktidarları döneminde bu girişimlerin hepsi boşa çıkmış ve planlarını uygulayamamışlardır."

Ataş, 2007'de AK Parti iktidarına karşı e-muhtıra verilmeye kalkışıldığını hatırlatarak, "Sonuç alamadılar. 2008 yılında iktidar partisi AK Parti'yi, gazete kupürlerinden gerekçe oluşturup kapatmaya kalktılar. 2013 Mayıs ayında Taksim Gezi Parkı'nda Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları çerçevesinde 12 ağacı bahane edip, bir kalkışma ve kaos ortamı meydana getirmeye çalıştılar. 2014 Şubat ayında bir plan yaparak MİT Müsteşarı'nın koluna kelepçe takma girişiminde bulundular. Sayın Cumhurbaşkanımızın ameliyat olduğu gün ve saatte bunu yapmaya çalıştılar. 'MİT Müsteşarının koluna kelepçe takarsak, Erdoğan'ın da koluna kelepçe takarız' diye planlamışlardı ama başaramadılar." değerlendirmesinde bulundu.

- "O nefesi kesmeye çalışmışlardı"

FETÖ'nün, TSK'nın içerisinde asker kıyafetine bürünmüş hainler ile darbe girişimine kalkıştığını hatırlatan Ataş, şunları kaydetti:

"Onların bir planı vardı ama Allah'ın da bir planı vardı. O gece yüreğinde vatan, millet, bayrak sevgisi taşıyan herkes sokaklara indi. Aslında o gece millet olma özelliğimizi bir kez daha yeniden hatırladık. 15 yıldır Türkiye'nin kaydettiği ilerleme, gelişme, kalkınma karşısında istediklerini elde edemediler. Bizden önceki Türkiye'ye ne istedilerse yaptırmışlardı, yine öyle olsun istediler. Fakat AK Parti döneminde adam gibi duruş sergileyen, 'Bizden önceki yaptıklarınızı bize yapamayacaksınız, buna müsaade etmeyeceğiz' diyen bir Recep Tayyip Erdoğan buldular karşılarında. Erdoğan bu milletin sesidir ve nefesidir. Mazlum milletlerin, bu ümmetin sesi ve nefesidir. O nefesi kesmeye çalışmışlardı aslında, hesapları tutmadı. Erdoğan'ı bu millete, ümmete bağışladığı için Allah'a ne kadar dua etsek azdır. Hangi oyunları yaparlarsa yapsınlar, bu ülkeye korku salmaya çalışsınlar, 15 Temmuz gecesi bir kez daha Kurtuluş Savaşı veren bu millet başkomutanının başını vermeyecektir."

- "Hiç kimse AK Parti'yi dışarıdan yönetmeye kalkmasın"

Ataş, sinsi planlarını 15 Temmuz gecesi gerçekleştiremeyen hainlerin şimdi de birtakım dedikodularla toplumda algı oluşturmaya çalıştıklarına işaret ederek, "Geçen günlerde gazetelere yansıyan eski bir albayın 'ikinci darbe girişim planı çok yakında' diye açıklamaları var. Bu ülke kurulduğu günden bugüne birçok badire atlattı, bunları da atlatacaktır. Ülkemizin insanları başka ülkenin insanlarına benzemez. 1960 ihtilalinde Adnan Menderes'i astılar ama Erdoğan'ı asamayacaklar. Bu millet buna izin vermeyecektir. Onlar bizi ayrıştırmaya çalıştıkça biz birbirimize kenetlenmeye devam edeceğiz. Bir de AK Parti üzerinde spekülasyonlar yapılmaya çalışılıyor. 'AK Parti içerisindeki FETÖ'cüler ne zaman temizlenecek, bu FETÖ'cüler niye temizlenmiyor' gibi sosyal medyada yazan çizen insanlar var. AK Parti onların akıllarıyla kurulmadı, AK Parti'yi kuran irade, akıl bugün AK Parti'yi yönetecek akla sahiptir. Hiç kimse kalkıp da AK Parti'yi dışarıdan yönetmeye kalkmasın. AK Parti yapması gereken çalışmaları yapar, yoluna devam eder." diye konuştu.

- Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu revize etmesi

Moody's tarafından Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesini de değerlendiren Ataş, "Moody's'in yapmış olduğu siyasi bir karardır. Türkiye'de yatırım yapanlar, ülkenin nasıl bir pozisyonda olduğunu biliyor ve yatırımlarını yapmaya da devam ediyor. Moody's ne açıklama yaparsa yapsın, kendisini hiç yormasın. Türkiye'nin ekonomisini Moody's'den daha iyi ölçen kuruluşlar var. Moody's'in yapmış olduğu bu açıklama darbe girişiminin bir parçasıdır, başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber