Lice'de 23 Eylül'de başlatılan operasyon tamamlandı

7'nci Kolordu Komutanlığı komutasındaki birliklerce Lice'de 23 Eylül'de başlatılan operasyon başarıyla tamamlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lice'de 23 Eylül'de başlatılan operasyon tamamlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda bir terörist etkisiz hale getirildi, ele geçirilen bir milyon 421 bin kök kenevir imha edildi.

Diyarbakır Valiliğinin kuvvet talebi doğrultusunda 7'nci Kolordu Komutanlığı komutasındaki birlikler Lice ilçesinde, 23 Eylül'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyon başlattı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince yapılan bilgilendirmeye göre, yaklaşık bin 60 güvenlik görevlisinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyon başarıyla tamamlandı.

Operasyon kapsamında bölücü terör örgütüne ait bir milyon 421 bin kök kenevirin de bulunduğu uyuşturucu madde ele geçirilerek imha edildi.

Bir teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda terör örgütüyle bağlantılı 7 kişi yakalandı, çeşitli çap ve cinste 8 silah, bunlara ait bin 486 mühimmat, 3 patlayıcı madde, 3 telsiz, teröristlerce bombalı saldırılarda kullanılmak üzere gasp edilen bir araç ile örgütsel dokumanlar ele geçirildi. Operasyonda, bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

"Başarılı operasyonlarla başta güvenlik güçlerinin ve vatandaşların canına haince ve kalleşçe kast eden bölücü terör örgütüne en ağır şekilde karşılık verildiği" belirtilen bilgilendirmede, "Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için teröristlerle mücadele kapsamında kendisine verilen her türlü görevi bugüne kadar başarıyla yerine getirmiş, bundan sonra da aynı inanç, sabır ve fedakarlıkla, kolluk kuvvetlerine destek sağlamaya devam edecektir." ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber