Eski hükümlü İŞKUR'un desteğiyle atölyesini kurdu

Denizli'de, 63 yaşındaki eski hükümlü İŞKUR'dan hibe destek alarak dikim atölyesi açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2016 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eski hükümlü İŞKUR'un desteğiyle atölyesini kurdu

Denizli'de Türkiye İş Kurumu'ndan (İŞKUR) "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında hibe destek alan 63 yaşındaki eski hükümlü girişimci, dikim atölyesi açtı.

1994 yılında 5 yıl cezaevinde kalan Ferruh Paşa Serbest, cezaevinden çıktıktan sonra bir süre eşinin işletmesinde çalıştı. Eşinin emekli olması nedeniyle işyerinin kapanmasının ardından İŞKUR'un düzenlediği "Girişimcilik" kursuna katılan Serbest, dikim atölyesi kurmak için İŞKUR'a başvurdu.

Serbest, İŞKUR'un "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında hazırladığı projesinin onaylanması üzerine, işletmesini kurarak dikim atölyesi açtı.

-"İstihdam ettiğim kişilerle ekonomiye katkı sağlayacağım"

Serbest, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçüklüğünden beri terziliği çok sevdiğini, cezaevinden çıktıktan sonra İŞKUR'un bu şekilde bir desteği olduğunu duyunca girişimcilik kursuna gittiğini söyledi.

Belgesini aldıktan sonra güzel bir atölye açtıklarını kaydeden Serbest, "Daha devamı gelecek. Terziliğin ölmemesi için elimizden gelen yapacağım, burada istihdam ettiğim kişilerle ekonomiye katkı sağlayacağım. Devletimiz ve milletimiz sağolsun. Bize bu imkanları sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum." dedi.

Serbest, 2016'da bu projeden yararlanan Türkiye'deki 12 kişiden biri olduğunu, Denizli'deki tek kişi olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun da insanları hayallerine kavuşturan ve istihdama katkı sağlayan projelerin altına imza atmaktan hem ülke adına hem kurum adına mutluluk duyduklarını belirtti.

Proje kapsamında kurulan işletmeye açılışta demirbaşların alınabilmesi için 16 bin 360 liranın proje sahibine verildiğini kaydeden Giresun, "Kalan 6 bin liralık bütçe ile işyerinin elektrik, su, ısınma vb. giderlerinin karşılanması hususunda destek olunacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber